Вход
София
Времето в София 20 o C

Цветан Цветанов за Борисов: С него вече не сме приятели

Цветан Цветанов за Борисов: С него вече не сме приятели

на 21.09.2019
324667
38
Цветан Цветанов за Борисов:  С него вече не сме приятели
Автор: ПИК
21.09.2019
38
324667

Около Бойко Борисов има хора, които му казват това, което той иска да чуе, но не и реалното състояние на държавата. Времето ще покаже дали са прави тези хора. Винаги съм бил по-различен от тези хора. Това заяви пред БТВ бившият втори в ГЕРБ Цветан Цветанов.

Той коментира актуални въпроси от политическия живот и и новия си проект - Евроатлантически център за сигурност.

„Имах време да направя анализ и продължих напред – категоричен бе Цветанов. - При мен подобни периоди ме мотивират. Ставам много по-организиран и гоня резултати. Нормално е да се интересуваш от нещо, част от което си бил от създаването му. По-дистанциран съм като цяло обаче. Нямам отношение към политическия щаб, концепция и организация в ГЕРБ. Мога да кажа, че няколко пъти се чуваме с премиера Борисов след оставката ми от ГЕРБ чисто делово, но чак приятелско отношение – малко лицемерно би било да го определям така. Като се чуваме с него, ме пита дали ще правя политически проект. Обясних му с какво се занимавам  в момента. Ние в Евроатлантическия център за сигурност  сме дистанцирани от всички партии.

Евроатлантическият център за сигурност е най-доброто, с което може да съм полезен в момента. Направихме страхотен екип, с който се гордея.  Всеки, когато участва в обществения политически живот, винаги предлага решения, обвързани с политика. Смятам, че това което правим с екипа ни може да бъде от полза за всяка политическа партия. Не мисля, че самият Борисов се притеснява от евентуален мой бъдещ политически проект. По-скоро хората около него, които го съветват. Около него са хора, които му казват това, което той иска да чуе, но не и реалното състояние на държавата. Времето ще покаже дали са прави тези хора. Винаги съм бил по-различен от тези хора. Винаги съм казвал, че ще му казвам истината, а той да взима решенията. Истинското партньорство и приятелство изисква да си откровен, искрен и прям. Винаги е било така между нас. За много от решенията, които сме взимали, съм успявал да го убеждавам в правотата си и времето е показало, че са били правилни. Няма как да има реваншизъм у мен. В политиката просто трябва да оставиш всичко назад и да вървиш напред и да преследваш целите си. Нямам реваншизъм и никога не съм имал. Имам истински приятели, на които държа. Имам приятели и екип, с който сега работя. Смятам, че човек трябва да е позитивен и градивен, а това може да стане само ако не се обръщаш назад.

За мен е ключово да вървим към нещо, което ни дава евроатлантическа насоченост. Има една инициатива от 2015 година – „Три морета”. Тя обхваща Балтийско, Адриатическо и Черно море и 12 държави около тези морета с партньорството на САЩ. Това може да ни даде и газификация и развитие на района, а не това което прави сега Китай. Трябва да имаме един жизнен трансатлантически път за да има Европа връзка.

В момента не е коректно да коментирам дали ГЕРБ е по-близо до Москва. Евроатлантическият център смятам че трябва да работи на базата на факти. За мен има достойни народни представители, мислещи по същия начин, които имат ограничения да изразяват свободно мнението си. Това ще е силата на Центъра ни. Да дава възможност за развитие на такива идеи.

КЪМ НАРОДА: Цветан Цветанов с пост във Фейсбук за Съединението

КЪМ НАРОДА: Цветан Цветанов с пост във Фейсбук за Съединението

"Българи, честит ден на Съединението на Княжество...

на 06.09.2019

Не трябва да се тълкува, че трябва да сме срещу Русия. Но трябва да защитаваме европейските ценности. Трябва на първо място да се защитава международното право. И към момента Минското спораумение е неизпълнимо. Това, което трябва България да прави е да казваме, че международното право важи за всяка държава, която иска да участва в процесите на международната сцена.

Чух интерпретации, че създаването на Евроатлантическия център на Цветанов е свързано с пробива на НАП. Чух ,че купувам медии, други неща. Всичко това е несеризоно, част от фалшивите новини”.

Цветан Цветанов взе отношение и около предсрочното освобождаване на австралиеца Джок Полфрийман, който излежаваше присъда за убийство.

„Решението на съда по принцип не се коментира – каза Цветанов. - Напатил съм се от такива коментари. Като пример – Владимир Пелов предсрочно и за добро поведение 2010 година бе освободен. През 2011 година направи въоръжен грабеж, две убийства и сумарно трябваше да излежи 35 години. Не трябва да сме толкова либерални към хора, извършили толкова тежко престъпление – убийство. Искаха предсрочно освобождаване на част от групата на „Наглите”, но обществения натиск не го позволи. За Полфрлийман има седем страници мотиви, които са срещу предсрочното освобождаване”.

Цветанов коментира и кризата в БНР.

„Преписаха ми и участие около кризата в БНР – заяви Цветанов. - Две от лицата, които преди са били част от ръководствата на БНР и БНТ, сега са част от Центъра ни и се гордея с това. Това са изключителни професионалисти. Но всичко, което се коментира за натиск е несериозно. Разбрах, че е имало четири обаждания да бъде махната Силвия Великова. Да каже шефът на БНР от кой са те и всичко ще се изясни. Не смятам, че ГЕРБ има някакъв пръст в това”.

Цветан Цветанов учреди „Евро-атлантически център за сигурност“

Цветан Цветанов учреди „Евро-атлантически център за сигурност“

„Евро-атлантическият център за сигурност“,...

на 17.09.2019

Бившият втори в ГЕРБ коментира и ситуацията преди местните избори.

„За местните избори мога да коментирам по-пълно чак след тях – заяви Цветатнов. - Чух позитивни послания от Димитър Николов, че администрацията работи отлично. Дистанцирал съм се и не участвам в този процес. Грешно е като концепция да има чистка на кадри за това, че са били близо до мен. Аз съм предлагал съответния кандидат, а Бойко Борисов е казвал „да” или „не”. Така с неговия подпис тези хора са подкрепяни. Административно там, където бяха решени казусите без съображения с реалностите, там очаквам загуби за ГЕРБ. Имах преговори с 15 души, които щяха да бъдат добавена стойност към това, което има ГЕРБ в момента. След случилото се с мен те се отказаха.

Очаквам тежки избори в София. За първи път от 2005 година, когато доминира ГЕРБ,  винаги сме участвали самостоятелно и сме печелили на първи тур. Вероятно ще има балотаж и много тежък такъв. Искам да кажа на Фандъкова да е силна. Кампанията стартира с жълтите новини, липсват посоки, политики и програми. Софиянци са доста интелигенти обаче и няма как да се хванат на компроматни войни”.

Сподели:
свързани новини
Напиши коментар »
(38)
1
ВРЕМЕТО ЩЕ ПОКАЖЕ ДАЛИ СЪМ ПРАВ!
2
Я виж ти ! Единство и борба на противоположностите ли виждаме ? Красиво и изящно бе направена критика към един Вожд и бостана му с тиквички-слуги !
3
Дъра,дъра-пет чадъра
4
Да тук Цвъкито е напълно прав 105% като по Бай Тошово време....????
5
30 човека в този Атлантически Център по 2000лв. заплати = 60000лв. + наем + оборудването = на Цв.Цв. 100 000лв. на месец му трябват. ОТКЪДЕ СА ПАРИТЕ БРЕ ЦЕЦО ? 1 500 000 разходи на година ! Цецо ти милиоер ли "излезе" от политиката ?
6
Честита есен Heди, да илядиш:) Ти си нaй-чeтеният сaйт на всички времена:) ___
7
Ръфането и глозгането между Tukвата и Kayнестия - първа радост е за мен!!!
8
Вие не бяхте ли същият, не казвахте ли това,което ласкае началника !!! И сега сте такъв, но вече на по-високо ниво - Атлантическо !!! Това ходене до Щатите си заслужаваше - атлантически офис, заплати атлантически, всичко се предоставя на готово - какво трябва да се прави, какво трябва да се говори, какви мероприятия да се правят срещу врага от изток, да се търсат "шпионите", да се обработва народа накъде да гледа - на запад, а не на изток !!! Много работа ви чака !!
9
Давай Цецо ш ибай комуняците до кръв, само ти можеш да е беш майката им!
10
Цецо арчи си парите със здраве, мести се до леглото с асансьора и викай ура, че не си у панделата. А за евроатлантическите ценности не се притеснявай - има Кой да ги защитава.
11
Приятелство ? При БКП и потомците - само интереси ! Та може пак да се "сприятелите" , както от леви станахте "десни" !
12
Интервюто му беше интересно и важно. Борисов е далеч от качествата му. Не постъпи правилно с него, а остави други, които заслужаваха да бъдат изхвърлени. Сега ще бере ядове, Цветанов загатна много точно в какви посоки. Когато някой друг ти е създал скелета и структурата на една партия, трудно ще я управляваш, без да знаеш каква е машината ти. Очакваме интересни събития, защото няколко големи града, включая и София ще изгърмят за ГЕРБ. Фандъка е вече изхабена и бита карта.
13
Любовта е вечна , но докато трае. Свърши ли , вече не се познаваме. Сега явно ще чакаме продължение на това единоборство и ще се превърне в сериал може би. И все пак като се замислим и двамата гладиатори ББ и Цв Цв , много са се надскочили. От физкултурник и пожарникар , та чак до първи люде в майка България. Явно сеира ни е осигурен , зрелище ще има , но за чия сметка ? Да не видим нещо подобно на съдбата на Мишо Бирата и Ваньо Танов ? !
14
не му вярвам на това човече каквото и да каже
15
Цветанов - основната подлога на Вашингтон в България
16
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
17
Не го показвате този престъпник.
18
Ами, герберасте № 9, той Цъвтан "умният", който колекционира апартаменти, особено пък със собствен асансьор, точно това прави бе, герберасте №9! Шиба "комуняците" от престъпната и просташка банкянска пасмина на мутрата от СИК, понеже, както знаеш, герберасте №9, в тази престъпна пасмина всички са"комуняци" и партийни секретари! Като почнеш от хермафродита Цецка РАБФакаджийката и МенТа, личната секретарка на цар Киро, която ни си мие косата и затова е мазна и смърди, та свършиш с тракториста Велчев, който дори уважи комунистическия празник на "Копринка"! И най-вече - със заклетия комунист Боко Тиквата от СИК - Банкя! Много правилно си посочил, герберасте №9, Цъфтан престъпникът е погнал своите "комуняци"! Нищо, те и без това вече почти се самоизядоха! От алчност и простащина!
19
Заради този пипон България вече плати над 1 200 000 лева обезщетения на всички тези които Пипоня тръшкаше по земята и обвиняваше в какво ли не. А Дамбовеца е завел дело за 1 МИЛИЯРД срещу България за нанесени щети пак от този ръбест каун, които кой ще плати?
20
Тоо... и Цвинокио се е събрал с лоши НЕбългарски другарчета в аналитичния си център. Там повечето са с небългарски имена,а все с имена от Стария завет.
21
Нали Баце ви сам обикаля държавата и няма нужда "да му казват" прегръща се с тая, с оная...
22
играта на боко..Отдавна умни хора му подсказваха,че цвъчко му гласи к,р капан.Онези непрекъснати "молитви' в Обора,не са били случайни.Пълен нон-сенс е Премиер на страна да не бъде поканен,а най-обикновен председател на Партия.По ясен сигнал от това-здраве!.Боко се опитва да запази минималните добри отношения с Русия.От чисто прагматичен интерес.За ТП и Белене.Докато цвъчко е хищен ястреб,на къс повод към Обора.Той е готов да блокира цяла България,за да прокарва интереса на Обора.Незвисимо,какви ще бъдат икономическите загуби,като цяло.Той е "основата'за договора с Ефките,а Каракоч и компания,само изпълниха заповедта.Ако зависеше от цвъчко,,нито Белене,нито Поток би пуснал в стрната.Би ни поставил в пълна зависимост от шистата на Обора,а Белене щеше да го хариже на Уестингхаус. Бокича,трябва да се пази много от цвък.Не от опозицията.
23
Умник е този Цветанов! Срам няма. Евалата!!!
24
Хвани единия убий другия!
25
24.hvani ediniq ubiy drugiq. A predi tqh, shto mislite, ce ste neshto povece ot tqh Li... Gavroshi i vsicki vi. Chervenite imat po 5,6,7 jilishta. Ot darjava, mama, tati, detza, vnuchi... Edni i sashti s imane... Bb e nad vas, no s vas na glava ne se izliza. Nito vi e sakratil, uvolnil, a vi darji za oshte jilishta, zemi, ap, davay, kupuvay, prodava, ce za nishto nqkoi ne stavayte. Kade padne oganq tam gori, nali taka osmane memete hasane.. Da umirat
26
До бай иван бай иване да се сера на бащати на гроба да е,ба майкати в миризливата п,тка
27
Караянчева е красива, скромна и умна. Кой носи бяло има хубаво тяло. Дайте инфо за Цвета. Дай боже да се възстанови и се върне на работа. Всички останали й пожелаваме
28
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
29
Ей, абе аз имам само един приятел - потния Трубадур от Полски Тръмбеш
30
във Вършец е възможно най-одиозната личност през целия т.н. преходен период. Изключителен мръсник и подлец!!!
31
Дали допотопните, заробващи ни енергийни кремълска проекти или партньорството с най-могъщата военно-икономическа сила в света, каквато е Америка! Безспорно Цецо е на правилната страна...
32
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
33
Цветанов още щеше да носи кафета по съаите в МВР . Но той се залепи като пиавица за Борисов , забрави от къде е тръгнал! Винаги съм предчувствал а , че е гад!
34
Има за разследване много обществени поръчки,определени от втората мутра,например защо бяха поръчани 400 бр.коли КИА,които се оказаха непригодни за полицията и тайно бяха изпратени в провинцията.Бяха организирани,под масата нови поръчки за Шкода,китайски такива и т.н.Апартаментите са от там и разследването трябва да бъде подновено за всички апартаменти.За покриване на криминалната престъпност,мутренската отрепка е готов да подпише декларация за вярна служба пред всяка чужда служба,както е подписвал такива и като служител на ДС,второ поколение!
35
Без Б.Б Цвъко щеше да е просто корумпирано ченгенце.
36
БАЦЕ БОЙКО СЪЗДАДЕ ЦВЪКИ! ЦВЪКИ ИЗГРАДИ ИМПЕРИЯТА НА БАЦЕТО! СЕГА НЕЩО ДВАМЦАТА РАЗВАЛИХА КАЛИМЕРАТА И БАЦЕ НАТИРИ ЦВЪКИ! ЦВЪКИ ИЗМОЛИ ЕДНИ КИНТИ ОТ ЯНКИТЕ, УЖКИМ АНТЛАТИК ЩЕ СТАВА А ТО Е САМО ЗА ДА БЪДЕ ТРЪН В ОЧИТЕ НА БОКО! ТАКА И ИНТЕРЕСИТЕ НА ЯНКИТЕ ЩЕ БЪДАТ ЗАЩИТЕНИ! ЦВЪКИ МНОГО ДА НЕ СЕ ПИНЯ С ТОЗИ ИЗМИСЛЕН ИНСТИТУТ,ЩОТО МОНКАТА ПАСИ Е ЛИЦЕТО НА НАТО И КАТО СТАРА АНТЛАТИЧЕСКА ЛИСИЦА, НЯМА ДА ПОЗВОЛИ НА ЕДИН ФИЗ .ВЪЗ ДА МУ ЕДЕ ЛЕБЕЦО! ТАКА ,ЧЕ СТАВА КАТО БЕРМУДСКИЯ ТРИЪГЪЛНИК -БАЦЕ БОКО - ЦВЪКИ И МОНКАТА ПАСИ! СЕГА МОНКАТА Е НА ХОД?!........А БАЦЕ ЩЕ СЕ ОСЛУШВА, НАКЪДЕ ДУА ВЕТЕРО!
37
Това е нагъл безсрамник. Както и други като него на гърба на Борисов за сметка на народеца обраха държавата и сега са много обидени. Този селяндур може ли да обясни за какво му е 300 кв. апартамент. По наглост и безпардонност се изравнява с дерибеите в местната власт по градовете и почти настига доктора със стендовете. Горкия Борисов , горките ние !!!!!
38
Ее,хайде сега !Не били приятели.Ами животът ви раздели,единият командва ,другият краде!Има Видов ден /за Цв.Цв./
Вашето мнение
Код за сигурност:
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
Кого ще подкрепите за кмет на София?
Общо гласували: 10753
архив

Шерлок Холмс и д-р Уотсън се разхождат из долината.
Изведнъж чуват нечовешки вой.
- Какво става, Холмс? Да не е пак Баскервилското куче?
- Няма нищо страшно, Уотсън. Пак дават на сър Хенри овесена каша за закуска.

няма нови новини
Днес: 222
hot
най-четени новини в момента
сега
2980
четат ПИК
сега
четат тази новина
x
САМО В ПИК TV: Шефът на автоклъстъра разкри шансовете на България да стане партньор на "Фолксваген" след кризата в Сирия (ОБНОВЕНА)
x
ЖИВОТ ОТВЪД: В египетски саркофаг намериха карта за задгробния свят
x