Цензурата се вихри - изхвърлят "Труд" от редакцията по заповед на правителството на Радев. Блъсков пред ПИК: Репресия на Минеков, не мълчим за президента!

АВТОРСКИ НОВИНИ

Цензурата се вихри - изхвърлят "Труд" от редакцията по заповед на правителството на Радев. Блъсков пред ПИК: Репресия на Минеков, не мълчим за президента!

132215
на 05.12.2021
Цензурата се вихри - изхвърлят Труд от редакцията по заповед на правителството на Радев. Блъсков пред ПИК: Репресия на Минеков, не мълчим за президента!
Автор:   ПИК

Последвайте ни в Google News Showcase

Безпрецедентна репресия и цензура се оказва над редакцията на вестник "Труд", научи ексклузивно ПИК. Екипът на медията утре ще бъде изхвърлен на улицата по заповед на областния управител на София Митко Михайлов.

препоръчано

Решението е дошло по искане на Велислав Минеков, който в последните си дни като министър на културата е разпоредил редакцията на "Труд", която се намира на ул. "Лъчезар Станчев" 7 в София, да бъде запечатана.

Така от утре медията ще остане на улицата, като ще има само седмица, за да си намери нов офис и да премести цялото си оборудване.

Пред ПИК главният редактор и собственик на "Труд" Петьо Блъсков обясни, че цензурата и репресията идват от културния министър на Румен Радев - Велислав Минеков.

"Не сме уведомени за това искане. Заповедта му е абсолютно незаконосъобразна. Къде ще отидем посред зима и преди Коледните празници?", попита пред ПИК Петьо Блъсков и уточни, че бруталната репресия идва заради разкритията на "Труд" за схемите на Минеков, както и заради редакционната им политика, която не мълчи за нарушенията на президента Румен Радев.

Така утре в редакцията на "Труд" ще влезе заместник-министър на културата заедно с комисия от областната управа, които ще запечатат офисите на медията. Журналистите пък ще имат само седмица, за да преместят цялото си оборудване в нова сграда, където да продължат дейността си.

ПИК научи още, че екипът на "Труд" готви гражданско неподчинение и ще откаже да напусне помещенията, които използва. Според редакцията не медията действията на културния министър на Румен Радев са незаконосъобразни и са пореден акт от безпрецедентната репресия срещу една независима медия в демократична държава, каквото би трябвало да е България.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В ПИК!

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
ХОРОСКОПЪТ НА АЛЕНА ЗА ВТОРНИК: Раците да се пазят от прибързаност, изгодни делови оферти за Козирозите ХОРОСКОПЪТ НА АЛЕНА ЗА ВТОРНИК: Раците да се пазят от прибързаност, изгодни делови оферти за Козирозите
ПИК TV x
ПЪРВО В ПИК! Страшно меле на Тракия - камион се обърна на платното, образува се километрична тапа (СНИМКИ/ВИДЕО) ПЪРВО В ПИК! Страшно меле на "Тракия" - камион се обърна на платното, образува се километрична тапа (СНИМКИ/ВИДЕО)
ново
Днес: 5
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК