Чалга звездата Ивана купи апартамента на актьора Радко Дишлиев

Лица

Чалга звездата Ивана купи апартамента на актьора Радко Дишлиев

29094
на 08.11.2022
Чалга звездата Ивана купи апартамента на актьора Радко Дишлиев
Автор:   "Ретро"

Фолкпевицата Ивана е купила легендарния апартамент на обичания артист Радко Дишлиев в Пловдив. Певицата на народа се сдобила с жилището чрез брокер, а чак след като го придобила на свое име, разбрала, че то всъщност е принадлежало на знаменития актьор, изиграл ролята на Бенковски в „Записки по българските въстания“.

препоръчано

Всъщност Дишлиев го продава още приживе, за да може да оцелява. През годините апартаментът е сменил мнозина собственици, докато стигне до певицата Ивана. Актьорът си замина от този свят през 2009 г., едва на 58 години. Три дни преди рождения му ден го покоси масивен инфаркт, а лекарите не можаха да помогнат. Малко преди фаталния ден той склонил да си уговори час за прием в клиника, където трябвало да го поставят на системи, да прочистят организма му от токсини, защото през последните месеци не можел да яде, да спи, карал само на малко плодове, малко водка и сънотворни. Така и обаче не стигнал до лечение.

„Не искаше да е жив. 12 години всеки ден го убиваха и като личност, и като творец. Беше безработен. Буквално не му даваха никакъв хляб! Чувстваше се ненужен. Психиката му беше разбита, но на никого не се поклони“, изплака след загубата му неговата половинка Вера Пангарова, с която бяха заедно над 30 години. Така и обаче двамата не сключват брак и нямат наследници.

Когато Радко остава без работа, разчитали само на парите, които тя изкарвала. След десетки значими роли, сред които във филмите „Под игото“, „Любовта на Мирон“, „Кръвта остава“, „Записки по българските въстания“, „Апостолите“ и много други, Дишлиев изпада в забвение. Изгонили го от „Сълза и смях“ и никой театър в страната не го пожелал повече. Давали му малки ангажименти в националното радио, а последната му изява била в сатиричния певчески фестивал „Златният кос“. В последните си месеци на този свят ходил при театрални директори, молил, стигнал и до министъра на културата, но смъртта го застигнала, преди да му дадат шанс.

 

Следвайте ПИК вече и в Телеграм

Сподели:
Бомба x
ЛЮБОПИТНО: Вулкан ли ще е причината за края на света ЛЮБОПИТНО: Вулкан ли ще е причината за края на света
ПИК TV x
ПЪРВО В ПИК TV! Борисов след разкритията за манипулация на вота: Това е висша степен на корупция - да откраднеш изборите! Кирил Петков сигурно държи кода в джоба си. Всячески искат да отидат на избори, защото колкото повече време минава, далаверите им излизат (ВИДЕО/ОБНОВЕНА) ПЪРВО В ПИК TV! Борисов след разкритията за манипулация на вота: Това е висша степен на корупция - да откраднеш изборите! Кирил Петков сигурно държи кода в джоба си. Всячески искат да отидат на избори, защото колкото повече време минава, далаверите им излизат (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)
ново
Днес: 67
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК