ЧЕЛЕН СБЛЪСЪК: Весела Лечева се изложи в битката за Велико Търново! ГЕРБ и ВМРО разказаха играта на червената кандидатка

Политика

ЧЕЛЕН СБЛЪСЪК: Весела Лечева се изложи в битката за Велико Търново! ГЕРБ и ВМРО разказаха играта на червената кандидатка

118910
на 01.10.2019
ЧЕЛЕН СБЛЪСЪК: Весела Лечева се изложи в битката за Велико Търново! ГЕРБ и ВМРО разказаха играта на червената кандидатка
Автор:   ПИК

Free Bet Бонус за специалистите в Спортните Залози на efbet.com (18+)

Не мисля, че компроматите са това което трябва да се ползва в една кампания. Всеки един трябва да има ясната представа, че застава с лицето и това, което е направил за Велико Търново. Това заяви кандидат-кметът на ГЕРБ в старопрестолния град Даниел Панов.

препоръчано

Весела Лечева пък заяви, че винаги е заставала с лицето си и не е залагала на компромати.

Доцент Милен Михов от ВМРО заяви, че тайни нямало, но компромати не трябвало да се ползват, защото и утре ще бъдат заедно по улиците на Велико Търново.

На въпрос защо се кандидатират за кмет, Панов заяви, че го прави защото всичко онова което е направил трябва да се доразвие и развива, както и планираните проекти трябва да бъдат довършени. Мотивацията му била и гражданите, както и вижданията им за промяна и развитие на града. Той е убеден, че това което е направено за 8 години е вдигнало авторитета на града. "Успяхме да направим добро място за живеене и отглеждане на нашите деца", допълни Панов.

Лечева пък се явявала на избори, защото била търновка и й пукало за родния й град. Велико Търново имал нужда от ново управление, което не е зависимо от партийни централи. Тя пък застава с опита и волята си.

Доцент Михов пък заяви, че това е огромно предизвикателството, защото ако търновци те изберат е голяма чест. "Аз лично се чувствам подготвен за това начинание, моята обществена кариера започна като общински съветник и вече години наред ВМРО има трайно присъствие в местната власт. Работил съм с трима кмета, бил съм зам.-председател на общинския съвет, зад мен стоят организирани хора с опит", заяви Михов и подчерта, че е готов на една бърза промяна в града.

Затова какво ще направят, за да задържат хората във Велико Търново, Лечева заяви, че най-важни били икономическите показатели, а според нея те били под средните за средата. Най-важното било туризма, като трябвала стратегия и план, каквато според нея в момента нямало.

Кандидатът на ГЕРБ категорично отрече казаното от социалистката, като допълни, че не знае от къде вади статистиката, тъй като ако един турист оставя по 65 лева на ден, то хотелите трябвало вече да са фалирали. "Престанете да манипулирате с тези грешни данни. В момента средната заплата е над 1000 лева за община Велико Търново. Тази година планирахме да завършим исторически обекти и улиците в стария град", заяви още Панов.

Лечева обаче продължи, че вадила данни от НСИ и продължи да говори, че заплатата била под средната за страната.

Доцент Михов допълни, че общината не може да вдигне заплатите в частния сектор или държавните институции. "Не само туризма е сектор, който заслужава внимание, трябва да обърнем внимание към ИТ сектора. Без грижата на общината Търново се превръща в един от центровете в тази област и смятам, че общината може да направи много затова. Като се предвиждат да се направят центрове за икономическо развитие", заяви кандидатът от ВМРО. До. Милен Михов подчерта, че за него водещо ще бъде образованието, безплатни детски градини и даде пример, че където управлява ВМРО има такива въведени практики.

Панов уточни, че има увеличение на ръста на новородените в областта и продължи с молбите към Лечева да не подвежда хората. Кандидатът на ГЕРБ подчерта, че програмата ин витро е помогнала да десетки двойки.

"Кметът и общината не правят бебета. 1997 година е с най-ниската раждаемост, когато управляваха БСП", удари лошо доц. Михов червената депутатка. Тя пък нямало да се връща 97-ма година, а Панов я помоли да се върне 2013 година, когато са спрени проектите за образователната инфраструктура. а в момента училищата са реновирани, детските градини са реновирани, строи се нова детска градина, защото вече има нужда от такава.

"В момента със закона за културното наследство има напредък за запазване на паметниците на културата, а голяма част от тях са частна собственост, но благодарение на този закон много от тях бяха запазени. Но трябва да има повече рестрикции към частните собственици. Ние сме направили заснемане на всички къщи в централната градска част. В момента имам случай за принудетелен ремонт, а съда го спира", заяви Панов.

Лечева пък тотално се изложи, като заяви, че не били ползвани европейските програми, а Панов я поправи, че това няма как да се прави за частни имоти и я запита за коя програма става дума, а тя заяви, че това било "Региони в растеж". Самата тя се обърка дали става дума за държавна помощ или европейска такава.

"Дълг на общината е да има улици, да е почистено, това е жив град, а не да говорим за паметник. Има ли живот в този стар град, чувстват ли се хората добре да живеят там. Когато има изградени комунални услуги, никой няма да си зареже там имота, това е подхода според мен", заяви доц. Михов.

Панов бе категоричен, че става дума да имоти, които хората са оставили, а Лечева обърна темата към санирането и не трябвало да се ремонтират жилищата на хората, а културните обекти. Панов пък й припомни, че точно БСП са искали да спрат програмата за саниране.

До 2023 година магистралата от София ще стигне до Велико Търново, въпреки "зелените" протести. Туристическия поток ще бъде доста по-голям и тук е големия проблем на общината. Туризма е един комплексен продукт, от навлизането в града до напускането. Потенциала на Царевец и останалите обекти е много по-голям. Основен проблем е паркирането", уточни Михов от ВМРО и подчерта, че е необходим нов транспортен план, който е грижа на общината.

Панов пък заяви, че имало анкета между гражданите, а Михов запита, че няма какво да се питат хората, защото е ясно, че трябва да се направят. Кандидатът на ВМРО запита какво правят паркинги и гаражи, които са на загуба, събират пари, а трупат задължения.

Михов запита как смята да реализира пълния капацитет за програмата Региони в разтеж и как ще спаси 10 милиона от проекта. "В момента тези 10 милиона за които говорите се подготвя бизнес план за старото военно училище и започва строителството на конгресния център", заяви Панов.

Михов жегна Лечева, дали ще научи имената на улиците, тъй като тя от дълги години не живее в града и отскоро пак е гражданин на Велико Търново, а Лечева заяви, че "гугъл" щял да й помогне да се ориентира в града.

Панов запита Лечева от кога й е адресната регистрация във Велико Търново, тя пък заяви, че била почетен гражданин на града.
Кандидатът на ГЕРБ запита Михов, кои са трите неща, които направили града по-добър. Доцентът уточни, че това е образованието, привличането на големи инвестиции в търговията, както и отношението към гражданите.

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Вижте ексклузивния хороскоп на Алена за 28 март - Близнаците завладени от добро настроение, изкушения дебнат Стрелците САМО В ПИК: Вижте ексклузивния хороскоп на Алена за 28 март - Близнаците завладени от добро настроение, изкушения дебнат Стрелците
ПИК TV x
Топ конституционалистът доц. Борислав Цеков с важни подробности пред ПИК TV: Радев не може да откаже назначаване на министри! Ако никой не иска да бъде служебен премиер, трябва да ни управлява правителството в оставка (ВИДЕО) Топ конституционалистът доц. Борислав Цеков с важни подробности пред ПИК TV: Радев не може да откаже назначаване на министри! Ако никой не иска да бъде служебен премиер, трябва да ни управлява правителството в оставка (ВИДЕО)
ново
Днес: 0
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК