ЧЕРВЕНА ДРАМА от Нинова и хората й в ЦИК

Акценти

ЧЕРВЕНА ДРАМА от Нинова и хората й в ЦИК

188774
на 09.09.2024
ЧЕРВЕНА ДРАМА от Нинова и хората й в ЦИК
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Драмите в БСП продължават! Корнелия Нинова избра точния момент, в който да изпрати Георги Свиленски и Иван Ченчев в ЦИК, за да регистрират БСП за изборите. Това се случи точно в момента, докато Върховният касационен съд решава дали тя да бъде заличена като председател на партията. 

препоръчано

Днес ВАС трябва да се произнесе по юридическия казус в БСП, след като бе обжалвано решението на Софийски градски съд, който вписа Атанас Зафиров като представляващ БСП. Припомняме, че Нинова подаде оставка заради катастрофалните резултати на изборите през юли, след което Националният съвет на партията избра Зафиров като временно изпълняващ функциите й. 

ЦИК вече заличи Корнелия Нинова като представляващ коалицията "БСП за България" и вписа Зафиров като такъв, а миналата седмица Административен съд - София град потвърди решението на Комисията. 

"Направили сме всичко по закон. Дадохме перспектива и дадохме възможност българските социалисти да гласуват, заяви пред журналисти Ченчев. - Много хора в последните месеци се свързаха с нас и ни молиха да направим необходимото, само и само БСП да продължи да съществува. Нека регистрацията да я има, каквото и да реши съдът".

"В момента регистрирахме партията БСП, когато съдът се произнесе, председателят ще дойде и ще попълни документите", пък каза Свиленски.

Междувременно Върховният касационен съд решава дали да бъде заличена Корнелия Нинова като председател на БСП.

Делото е по жалба на близките й депутати срещу решение на Софийския градски съд, с което като временно изпълняващ функциите председател в Регистъра на политическите партии беше вписан бившият й заместник Атанас Зафиров.

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Ексклузивният хороскоп на Алена за последния работен ден за седмицата: Бизнес успехи за Телеца, Близнаците да не пътуват, а Везните да не мърморят на партньорите си САМО В ПИК! Ексклузивният хороскоп на Алена за последния работен ден за седмицата: Бизнес успехи за Телеца, Близнаците да не пътуват, а Везните да не мърморят на партньорите си
ПИК TV x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Доган пак дойде в централата на ДПС - едри мъжаги го пазят с телата си (СКАНДАЛНО ВИДЕО) ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Доган пак дойде в централата на ДПС - едри мъжаги го пазят с телата си (СКАНДАЛНО ВИДЕО)
ново
Днес: 97
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК