ЧЕРВЕНА ИНТРИГА: Кирил Добрев с врътка за спасяване на ръководството на инфарктно заседание - Нинова и протежето й сгазват грубо партийния правилник

Политика

ЧЕРВЕНА ИНТРИГА: Кирил Добрев с врътка за спасяване на ръководството на инфарктно заседание - Нинова и протежето й сгазват грубо партийния правилник

75259
на 11.06.2019
ЧЕРВЕНА ИНТРИГА: Кирил Добрев с врътка за спасяване на ръководството на инфарктно заседание - Нинова и протежето й сгазват грубо партийния правилник
Автор:   ПИК

Последвайте ни в Google News Showcase

Лидерката в оставка на БСП Корнелия Нинова и дясната ѝ ръка и неин заместник Кирил Добрев са замислили нова врътка, с която да спасят поста за оскандалената председателка.

WINBET – Ранно изплащане за брой голове за първи път в България! (18+)

препоръчано

В момента Добрев събира хора сред делегатите на конгреса, които да внесат на форума декларация с искане да бъде гласувано вот на доверие на Корнелия Нинова, и да настояват тя да бъде подкрепена от участниците в заседанието. След което конгресът да подложи на гласуване вота на доверие към лидерката и тя да остане на поста, получавайки вот на доверие. Такова правило в устава няма и това законно няма как да се случи, но по този начин Добре искал да се измери какво влияние има сегашното ръководство в конгреса.

Подобна врътка се опитаха да направят и младежите от Стара Загора на 8 юни, когато паралелно със заседанието на Националния съвет на БСП заседаваше и Националния съвет на тяхната структура. Под диктовката на другият приближен на лидерката - Драгомир Стойнев, те предложили на съпартийците си да внесат при старшите искане за оттеглянето на Нинова. Младежката организация на столетницата обаче отхвърлила предложението.

Сега подобни задкулисни ходове за спасяването на лидерския пост за Корнелия реди Кирил Добрев, но този път не с искане за оттеглянето на оставката ѝ, а с настояване да ѝ бъде гласуван вот на доверие.

Самата Нинова отказа да отговори на въпроса на ПИК, както и на други медии дали ще оттегли оставката си на конгреса. За сметка на това обаче стана ясно, че тя страшно съжалява, че изобщо я е подала и търси пътища да се откаже от нея. За това сподели пред ПИК проф. Димитър Иванов, който разказа, че Нинова му споделила, че много съжалява, че е обявила подаването на оставката си и сега не знае какво да прави и как да се върне назад, тъй като уставът не й дава такива шансове.

Ходът с декларацията за вот на доверие към лидерката в оставка бил измислел именно с цел да се осуети излизането на Нинова от "Позитано" 20 и избор на неин заместник до провеждането на нов избор за председател. Шансовете това да се случи на конгреса обаче клонят към нула, тъй като освен, че липсва такова правило, Нинова има поне с 200 гласа по-малко от своите противници сред делегатите в конгреса. Дори когато беше избрана на балотаж с Михаил Миков, на първото гласуване тя се класира втора с 60 гласа по-малко от тогавашния председател.

Освен това на последното си заседание на 8 юли Националният съвет на БСП взе решение подадената от Нинова оставка да бъде констатирана на конгреса, както предвижда уставът, без изобщо да се дискутира и да се подлага на гласуване, а избор на нов председател изобщо не е предвиден на форума на 16 юни, което означава, че Нинова няма никакви други шансове, освен да напусне централата на БСП идния понеделник.

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
ХОРОСКОПЪТ НА АЛЕНА ЗА ПЕТЪК: Големи житейски промени за Раците, Близнаците - разсеяни в офиса ХОРОСКОПЪТ НА АЛЕНА ЗА ПЕТЪК: Големи житейски промени за Раците, Близнаците - разсеяни в офиса
ПИК TV x
Доц. Борислав Цеков съсипващо пред ПИК TV: Вотът на недоверие минава всякакви граници! Ето защо (ВИДЕО) Доц. Борислав Цеков съсипващо пред ПИК TV: Вотът на недоверие минава всякакви граници! Ето защо (ВИДЕО)
ново
Днес: 128
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК