ЧУДО! Наши лекари с пробив в медицината - приложиха нов вид лечение на гръбнака

Здраве

ЧУДО! Наши лекари с пробив в медицината - приложиха нов вид лечение на гръбнака

54062
на 25.03.2018
ЧУДО! Наши лекари с пробив в медицината - приложиха нов вид лечение на гръбнака
Автор:   ПИК

Последвайте ни в Google News Showcase

Български лекари осъществиха сериозен пробив в неврохихургията, прилагайки нова технология в гръбначната хирургия, съобщава Нова телевизия.

WINBET – Ултра завишени коефициенти за топ спортни събития (18+)

препоръчано

Те оперираха под ръководството на германски специалист. Професорът от клиниката в Кобленц Франсис Килиан всъщност е роден в България.

Пациентката е 28-годишната Евгения Василева, която е  с увреждане на гръбначния стълб. Според лекарите, новият метод на операция дава възможност за много бързо възстановяване.

Професор Килиан идва от Германия специално за операцията. Често консултира свои колеги в България. Роден е в София, но на 17 години заминава за Германия със семейството си.

"Много е емоционално за мен да съм в България  - коментира професор Килиан. - Аз съм наистина възхитен да видя как е напреднала медицината в България, като я сравнявам с нивото й преди 20 години. Нивото на операциите тук е почти същото като това, което имаме в Германия.

Новата система на операция е развита в Швейцария и дава възможност с малко инструменти да се стабилизира гръбначният стълб. Така времето на операцията се съкращава".

За разлика от тежките операции преди 15-20 години, сега интервенциите на гръбнака у нас традиционно се правят с минимална хирургична намеса, а пациентите се възстановяват за дни.

С новата технология, приложена при Евгения обаче, операцията става още по-лека. Очакванията са момичето да си е в къщи още два или три дни след операцията.

„Отдавна имах болки в гръбнака, но не им обърнах внимание – разказва Евгения след операцията. – Стана ясно, че от години имам счупен прешлен. Сега, по-малко от 24 часа след операцията, се чувствам доста добре. Раната ме боли, но вече се движа“.

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Алена с ексклузивен хороскоп за събота - Телците да бягат от ласкатели, Раците да очакват нови запознанства САМО В ПИК! Алена с ексклузивен хороскоп за събота - Телците да бягат от ласкатели, Раците да очакват нови запознанства
ПИК TV x
САМО В ПИК! Шутът на Киро с тъпа провокация - Найо Тицин нападна жена, крещи обиди в лицето й! Петков гледа безучастно и пита: Снимахте ли ме, докато си хапвах (ВИДЕО) САМО В ПИК! Шутът на Киро с тъпа провокация - Найо Тицин нападна жена, крещи обиди в лицето й! Петков гледа безучастно и пита: Снимахте ли ме, докато си хапвах (ВИДЕО)
ново
Днес: 24
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК