Шампионът се включва в осминафиналните битки на ШЛ

Световен футбол

Шампионът се включва в осминафиналните битки на ШЛ

7180
на 18.02.2015
Шампионът се включва в осминафиналните битки на ШЛ
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Тази вечер в 21:45 часа в Гелзенкирхен носителят на трофея Реал (Мадрид) се включва в битките от осминафиналната фаза на Шампионската лига в сблъсък с местния Шалке 04. Странно или не, но жребият отново събра двата тима един срещу друг в тази фаза на турнира, както бе и през миналия сезон. Тогава "белият балет" буквално унищожи "кралскосините", като се класира напред с общ резултат от 9:2 след двата мача. Сега испанският тим отново е фаворит, но този път германците са амбицирани да дадат доста по-сериозен отпор на своя съперник.

Предпоставки за доста по-различен сблъсък има. Миналия сезон Шалке играеше доста колебливо, докато сега тимът е в челото на класирането и се бори за място в първата тройка. Треньорът Роберто Ди Матео сериозно промени облика на отбора и под негово ръководство "кралскосините" се представят доста успешно. Освен това наствникът вече веднъж е печелил трофея в турнира и разполага с изключително ценен опит.

Реал в същото време е водач в класирането на Примера дивисион, но напоследък отборът показва колебания. Загубата от градския съперник Атлетико (Мадрид) (0:4) сериозно разтърси "белия балет", който видимо не е в оптимално състояние преди този двубой. Дали обаче от Шалке ще успеят да се възползват максимално от ситуацията, предстои да видим.

ШАЛКЕ 04 - РЕАЛ (МАДРИД)

Вероятни състави: 

ШАЛКЕ: Веленройтер, Хьоведес, Матип, Настасич, Учида, Фукс, Кирхоф, Хьогер, Боатенг, Чупо-Мотинг, Хунтелаар

РЕАЛ: Касийяс, Карвахал, Пепе, Варан, Марсело, Силва, Кроос, Иско, Роналдо, Бейл, Бензема

Стадион: "Фелтинс Арена", Гелзенкирхен
Начало: 21:45 часа
Съдия: Мартин Аткинсън (Англия)

Междувременно, другият от днешните осминафинали противопоставя отборите на Базел и Порто. Двата тима ще се изправят един срещу друг в Швейцария, като всеки от тях ще опита да постигне позитивен резултат преди реванша.
Базел в последните години доказа, че е много опасен турнирен боец и не бива да бъде подценяван. Тимът се добра до второто място в група "В", където бяха още отборите на Ливърпул, Реал (Мадрид) и българският Лудогорец. Швейцарците обаче имат още по-големи амбиции и вярват, че могат да продължат похода си в турнира.
В същото време Порто не е онова страшилище от миналото, когато всеки трябваше да се съобрзява с него. "Драконите" обаче си остават доста корав съперник. Те имат много сериозен опит в Шампионската лига и знаят какво трябва да направят, за да си осигурят участие на 1/4-финал. По всичко личи, че битката между двата тима ще бъде доста оспорвана и ще бъде любопитно кой ще надделее в крайна сметка.

БАЗЕЛ - ПОРТО

Вероятни състави: 

БАЗЕЛ: Вацлик, Джака, Самуел, Сухи, Сафари, Фрай, Елнени, Гонзалес, Дзуфи, Гаши, Щрелер

ПОРТО: Фабиано, Сандро, Майкон, Маркано, Данило, Касемиро, Ерера, Торес, Брахими, Куарешма, Мартинес

Стадион: "Сейнт Якоб Парк", Базел
Начало: 21:45 часа
Съдия: Марк Клатенбърг (Англия)

препоръчано

 

 

Източник: sportal.bg

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Топ хороскопът на Алена за първия от серията почивни дни: Пари за Овните, Лъвовете да не са излишно щедри САМО В ПИК! Топ хороскопът на Алена за първия от серията почивни дни: Пари за Овните, Лъвовете да не са излишно щедри
ПИК TV x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Доган пак дойде в централата на ДПС - едри мъжаги го пазят с телата си (СКАНДАЛНО ВИДЕО) ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Доган пак дойде в централата на ДПС - едри мъжаги го пазят с телата си (СКАНДАЛНО ВИДЕО)
ново
Днес: 15
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК