Швейцария почете жертвите на COVID-19 с виртуално бдение

Европа

Швейцария почете жертвите на COVID-19 с виртуално бдение

1761
на 04.04.2021
Швейцария почете жертвите на COVID-19 с виртуално бдение
Автор:   ПИК

Във виртуално бдение със свещи, Швейцария отдаде почит на почти 9700 души, починали от COVID-19.

препоръчано

Във видео съобщение президентът на страната запали червена восъчна свещ, сравнявайки я с проблясък, който започваме да виждаме на хоризонта в тази криза.

Онлайн бдението беше организирано от швейцарски църкви от различни деноминации, за да съвпадне с периода между навечерието на Великден и Петдесетница, предава БНТ.

Само за няколко часа бяха запалени над 800 виртуални свещи, създаващи трептящи точки светлина в различни цветове, искрящи по затъмнена карта на Швейцария.

"Запалете пламък по швейцарската карта, показващ благодарност, знак на надежда или единство с другите", призоваха организаторите.

Участниците бяха призовани да оставят съобщение на сайта, на немски, френски или италиански, основните официални езици в алпийската нация от 8,6 милиона души.

Сподели:
Бомба x
Астролог предупреждава: Не купувайте нищо и внимавайте какво си пожелавате на глас Астролог предупреждава: Не купувайте нищо и внимавайте какво си пожелавате на глас
ПИК TV x
ПЪРВО В ПИК: Скандалите в парламента продължават - Мутрите на Манолова искат да върнат политическото номадство (НА ЖИВО) ПЪРВО В ПИК: Скандалите в парламента продължават - "Мутрите" на Манолова искат да върнат политическото номадство (НА ЖИВО)
ново
Днес: 196
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това