ПИК с нов канал в Телеграм
Последвайте ни в Google News Showcase
Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ) разпространи 6 важни съвета към потребителите как да разпознаят дали рибата, която им предлагат наистина е прясна.
препоръчано
1. Върху повърхността на прясната риба има много тънък слой слуз, ако слузта е обилна, а слоят плътен, това означава, че рибата е престояла по-дълго време, предупреждават от ведомството.
2. Люспите на рибата трябва да са блестящи, плътно залепени за тялото.
3. Не трябва да има разкъсвания.
4. Хрилете трябва да са с розово-червен цвят.
5. Очите трябва да са бистри.
6. При натискане с пръст, вдлъбнатината трябва да изчезне бързо.
Потребителите могат да подават сигнали за нередности онлайн или на телефон 0700 122 99.
Такси падна от мост в "Люлин"
36366
преди 8 часа
Стана ясно какво горя пред хотел "Хилтън" (СНИМКИ)
71560
преди 10 часа
Спряха колите към Витоша заради обилния снеговалеж
11686
преди 12 часа