Шефката на репресираните Лиляна Друмева пред ПИК за екшъна с Чолаков и Дончев: Във всяка партия ще се намерят хора, които искат да я овладеят. Борисов е търпелив, но ураганът предстои

НАЙ-ВАЖНОТО

Шефката на репресираните Лиляна Друмева пред ПИК за екшъна с Чолаков и Дончев: Във всяка партия ще се намерят хора, които искат да я овладеят. Борисов е търпелив, но ураганът предстои

287631
на 09.10.2021
Шефката на репресираните Лиляна Друмева пред ПИК за екшъна с Чолаков и Дончев: Във всяка партия ще се намерят хора, които искат да я овладеят. Борисов е търпелив, но ураганът предстои
Автор:   Ива Николова

Думите на шефа на Инициативния комитет на проф. Анастас Герджиков - Радомир Чолаков, че ГЕРБ е повече от Бойко Борисов и уклончивата позиция на Томислав Дончев за представянето на професора и на ГЕРБ на президентските и на парламентарните избори, взривиха буря от коментари на привърженици на партията, които остро се противопоставят на изказванията на двамата.

препоръчано

Председателят на дългогодишния партньор на ГЕРБ в лицето на Съюза на репресираните от комунизма "Памет" Лиляна Друмева, която беше и депутат от парламентарната група на партията, докато тя управляваше, изрази категоричното си несъгласие с мненията на Чолаков и Дончев. Друмева е и член на Инициативния комитет на проф. Анастас Герджиков.

Ето какво заяви тя пред ПИК:

- Г-жо Друмева, съгласна ли сте с мненията на шефа на Инициативния комитет на проф. Анастас Герджиков - Радомир Чолаков, че ГЕРБ е повече от Бойко Борисов и пораженческите увъртания на Томислав Дончев за представянето на ГЕРБ и професора от СУ на предстоящите избори?

- За информация на всички, в ПП ГЕРБ има свобода на словото! Ако искаш критикувай, ако искаш прави бележки, ако искаш се подмазвай колкото си щеш! Друг е въпросът кой и дали ще ти обърне внимание. Това общо взето се преценява от силните на деня в ГЕРБ. Дотук нищо ново.

Нима във всяка партия не е така, нима във всяка държавна администрация не е така?!

Наблюдавам ГЕРБ от зимата на 2008 г. Много неща се промениха, но едно не! Лидерството на Бойко Борисов, бих казала безспорното лидерство! И това е естествено – той си я създаде тази партия и той я води и до сега.

След 44-то НС в парламента влязоха партии и хора еднодневки, без политическо лице, без ясна концепция за управлението на страната. Включително и в парламентарната група на ГЕРБ! Там има хора с нулева политическа грамотност и нулев авторитет като професионалисти.  

Много често се случва, особено в България, партии и хора дотолкова да си повярват, че си мислят как нищо няма да се случи без тях. Нещо повече, влизат в дълбоки води, без да знаят да плуват. Резултата е ясен. От древността до наши дни винаги има по един Фуше, но единици са тези, макар и философи, които могат да оцелеят.

Героите на нашето време бързат, няма време, а и ...на Борисов то било изтекло. Така си мислят те!

- Все пак ГЕРБ е лидерска партия, създадена от Бойко Борисов и управлявала дълъг период от време именно под неговото ръководство. Възможно ли е не само да управлява, но и да съществува без него?

- ГЕРБ не може да съществува без Борисов. ДПС няма да бъде същата партия без Ахмед Доган.

Въпреки това не искам да нарека ГЕРБ лидерска партия, защото Борисов прощава твърде много! Липсва санкция за сгрешилите, а грешки - много! Загубихме София!

Когато всички викаха „Осанна“ за Борисов, тези, които удобно се криеха зад широкия му гръб, си щракаха с пръсти и си играеха игрите, при това непочтени! При това, излагайки с некомпетентността си престижа на партията, работеха за себе си и обкръжението си, и продължаваха да го заблуждават.

- В ГЕРБ със сигурност има много хора с големи политически амбиции. Съществуват ли различни кръгове и битка за овладяването на тази партия, които да я подчинят на своите амбиции, а не на вижданията на лидера й?

- Да не се чудим кой и как си е позволил да пренебрегне Борисов. Това съм го усещала и виждала и преди. Ето, че стигнахме дотук да задаваме публично въпроса!

Както казва Георги Марков, грешки има и ако те бъдат обсъдени честно, но не само в Изпълнителната комисия, а да бъдем чути повече хора, убедена съм, че Борисов безпогрешно ще отдели сламата от зърното.

И като говорим за грешки, навярно една от основните причини за тях е нежеланието на Борисов да чуе хората, критиката, настоятелните сигнали от структурите, че нещата не са наред.

Убедена съм, че някои от провалите можеха да се избегнат, ако бяхме чути. Огорчението дойде и от това, че лоялността и мълчаливото примирение бяха приети като съгласие с допуснатите грешки.

В днешно време лоялността е дефицитна стока. Не овчедушието, а лоялността, която не ти забранява да посочиш грешките, да изразиш несъгласие. Липсата на комуникация уморява и поражда отчаяние, особено за тези, които не са в ГЕРБ за лични облаги, а защото работят за кауза.

Това тотално обновление не е на добро. Лично аз получих поздравление за 9 септември 1944 г., което в първия момент прецених като подигравка, но после разбрах, че толкова знае уважаемият господин за историята на България! А ГЕРБ е дясно-центристка партия! Нямам думи!

Във всяка партия и структура ще се намерят хора, които искат да овладеят ръководството. Борисов навярно си мисли, че владее положението. Той е много търпелив! Боя се, че това скоро ще приключи. Ураганът предстои. Колкото по-скоро, толкова по-добре.

Сподели:
Бомба x
Причини да се чувствате като в капан във връзката си Причини да се чувствате като в капан във връзката си
ПИК TV x
Проф. Герджиков за провала на Радев и хората му: Действията на правителството са плод на паника, страх и некомпетентност (ВИДЕО) Проф. Герджиков за провала на Радев и хората му: Действията на правителството са плод на паника, страх и некомпетентност (ВИДЕО)
ново
Днес: 87
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това