ШОКИРАЩО за войната в Израел. Къде сме ние и какво ни чака. Кой нареди кинопрожекцията по фасадата на НС. В какво ни замесват Урсула и САЩ

ШОКИРАЩО за войната в Израел. Къде сме ние и какво ни чака. Кой нареди кинопрожекцията по фасадата на НС. В какво ни замесват Урсула и САЩ

167706
на 09.10.2023
ШОКИРАЩО за войната в Израел. Къде сме ние и какво ни чака. Кой нареди кинопрожекцията по фасадата на НС. В какво ни замесват Урсула и САЩ

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Встрани от емоциите, които медиите активно подклаждат, искам да попитам КОЙ разпореди тази чутовна глупост - да се освети сградата на Народното ни събрание със знамето на държавата Израел?

Кой упълномощи и къде беше гласувано България явно да вземе страна в близкоизточния конфликт, фаворизирайки едната страна, в случая Израел?

Кой и кога даде мандат на Урсула фон дер Лайен да осветява сгради в Европа със знамето на Израел и по този начи да въвлече целия ЕС в конфликт с арабския свят и най-вече с всеки мюсюлманин, което ще има тежки последствия за целокупна Европа.

Неслучайно Австрия, Унгария, Полша и Словакия изчакват и не бързат да взимат страна в конфликта, а напротив - обявиха, че следят "със загриженост" случващото се.

Позицията на България трябва да е за незабавна деескалация, призив към Палестина да предаде виновниците за варварското клане на цивилни израелски граждани и възобновяване на диалога между страните, като най-естествено е всеки да изкаже съболезнования на невинните жертви и тероризма да бъде осъден и порицан! Дотук.

Досега ЕС винаги е бил част от т.нар. "мирен процес", естествено с леко фаворизиране на Израел, но никога не е взимал страна по този налудничав и категоричен начин. Знаят ли тези идиоти, че в момента целият арабски свят, начело с петролните монархии, застава зад Палестина и това може да доведе Европа до тотална икономическа катастрофа, защото тя вече с лека ръка се лиши и от Русия като източник на жизненоважни ресурси.

Всичко това, съчетано със скорошните събития в Азербайджан и Африка, влизането на Саудитска Арабия и ОАЕ в БРИКС, може да доведе до пълен енергиен колапс Европа.

Ердоган вчера маркира позицията на Турция и тя е за моментално прекратяване на бойните действия и най-важното - връщане към преговорния процес за създаване на палестинска държава в границите от 1967 година със столица Йерусалим. Никой от лидерите на арабския свят не е взел страната на Израел, напротив, призивите са да се помогне на Палестина. Русия и Китай изразиха загриженост и призоваха за прекратяване на огъня. Същото направи и Индия (Бхарат).

Наясно ли е г-жа Урсула, че либералната политика по отношение на миграцията докара десетки милиони мюсюлмани в Западна Европа и те в този момент едва ли ще застанат "плътно" зад Израел, както незнайно защо го направи тя.

Знае ли брюкселската чиновничка, че само ваксини не стигат, а трябват и газ и петрол, който Европа може би скоро няма да има откъде да си купи, защото добива на Норвегия и Румъния са крайно недостатъчни. Впрочем Норвегия от край време задоволява предимно нуждите на Великобритания, която напусна ЕС и това трябва да се има предвид.

Нима извършеното от 500 души трябва да служи за оправдание да бъдат "изтрити от лицето на земята" два и половина милиона, които живеят в Газа и всеки палестинец оттук нататък да се сочи като потенциална мишена за израелската армия?

Някои от хората, които стоят начело на ЕС и България в частност, дават ли си сметка до какво ще доведе всичко това и особенно призивите им за "отмъщение" и "разплата"? И въобще как е възможно уж демократи да зоват с пяна на уста за мъст, вместо за справедливост, правосъдие и най-вече мир?

САЩ ще налеят масло в огъня и ще предизвикат мащабна война в Близкия изток, а коленичилата Европа ще им приглася, както го прави и досега, вървейки уверено към пълния си разпад! Който не разбира това и не вижда очевидното, е или нает актьор, или просто полезен идиот!

П.С. И интерсното е, че най-активни в "осветяването" на сгради с флага на Израел са Рим, Берлин и София - доста тематично...столиците на страните членки на Тристранния пакт. Точно Бранденбургската врата със знамето на Израел е малко цинично по отношение на еврейския народ.

Страхил Ангелов

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 22 октомври - приходите на Телците са впечатляващи, положителна промяна в личния живот на Стрелците САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 22 октомври - приходите на Телците са впечатляващи, положителна промяна в личния живот на Стрелците
ПИК TV x
ПЪРВО В ПИК ТV! Бойко Борисов с още ВАЖНИ послания дни преди вота (НА ЖИВО) ПЪРВО В ПИК ТV! Бойко Борисов с още ВАЖНИ послания дни преди вота (НА ЖИВО)
ново
Днес: 111
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК