Юлий Москов безпощаден пред ПИК: ГЕРБ ще води с поне 12% на изборите! Пред Румен Радев има само един път - импийчмънт заради нарушаването на Конституцията, а Киро Харварда е лъжец, да се готви за подсъдим

ТЕМА

Юлий Москов безпощаден пред ПИК: ГЕРБ ще води с поне 12% на изборите! Пред Румен Радев има само един път - импийчмънт заради нарушаването на Конституцията, а Киро Харварда е лъжец, да се готви за подсъдим

455071
на 15.10.2021
Юлий Москов безпощаден пред ПИК: ГЕРБ ще води с поне 12% на изборите! Пред Румен Радев има само един път - импийчмънт заради нарушаването на Конституцията, а Киро Харварда е лъжец, да се готви за подсъдим

Ден преди официалното начало на предизборната кампания за президентските и предсрочните парламентарни избори, социологическите агенции дават категорично първото място на ГЕРБ. 

препоръчано

Не така обаче стоят нещата с подкрепения от ГЕРБ кандидат-президент проф. Анастас Герджиков, който се дистанцира открито от партията. 

Същевременно, началото на кампанията ще премине и в очакваното решение от КС дали Кирил Петков е излъгал и е бил с двойно гражданство към момента на издаване на Указа на Румен Радев за първия служебен кабинет на 10 май.

По тези актуални въпроси, агенция ПИК потърси за анализ и коментар журналиста и политически анализатор Юлий Москов. С него разговаря Ивайло Атанасов:

- Г-н Москов, според последните проучвания, ГЕРБ категорично е първа политическа сила. Как виждате вие ситуацията на политическата сцена ден преди официалното началото на предизборната кампания?

- Това е нормално, това е ясно. ГЕРБ винаги е била и ще продължава да бъде първа политическа сила. Въпросът е с какъв резултат ще победи на изборите. Според мен преднината на ГЕРБ в деня на изборите ще бъде поне 12%. 

Хората, българският народ, ще смаже измамниците, необразованите, лицемерите, лъжците. Просто на тези избори ще ги размаже, защото се видя, че това е необходимо да се случи. Затова аз очаквам тази преднина от 12%.

Има и друго. С някаква минимална разлика, като втора партия, се посочва БСП. Но аз не съм сигурен, че те ще останат втора партия. Никак не съм сигурен. Техните симпатизанти са огорчени. Те не могат ясно да разберат каква партия в момента е БСП - лява ли е, дясна ли е, центристка ли е. Как така ще се прегръщат с "Демократична България"? Чакайте малко, какви сте вие? В тази зона нещата са много неясни и аз не се наемам да прогнозирам нещата там.

Но съм сигурен, че ДПС ще получи един много силен, много убедителен резултат, което е много важно. Зад скъсаното перде се вижда вече, че проблемът не е в Ахмед Доган, Делян Пеевски или Мустафа Карадайъ. Не, не. Става дума за дискриминация, за неглижиране на стотици хиляди български граждани, което наистина се нарича дискриминация по етнически признак. Това е абсолютно недопустимо! Доколкото аз съм информиран, от Европа започват да поставят въпроса много сериозно. И тук се очертават много неприятни перспективи за онези, които се държат като казаци - по конете и с шашки на коланите. Чакайте, къде отивате вие, накъде искате да водите България? 

- ДПС за първи път издига свой кандидат за президент. С тяхната кандидатура и останалите кандидатури, самоувереният Радев сякаш губи почва под краката си и очакваната от него рутинна победа на изборите за президент, започва да се отдалечава...

- Чакайте малко. Какъв Радев, каква победа? Това са някакви сънища!

Офицерът Румен Радев всеки момент ще бъде обявен от КС за човек, който формално е нарушил Конституцията! Това е едно от най-тежките, да не кажа и най-тежкото нарушение във всяка една държава - нарушаването на Конституцията. Тя е свещен документ!

Следователно, след обявяването решението на КС, пред Румен Радев има само един път - импийчмънт. И как може един човек, който ще бъде подложен на импийчмънт за най-тежкото престъпление, да сънува, че ще участва и спечели президентски избори? Това е ненормална работа! Не мисля, че е възможно. Второ, аз не виждам, дори и да се случи невъзможното, как той, в нарушение на Конституцията, ще встъпи във втори мандат. Това е абсурдно. Става дума за формално нарушение на Конституцията - най-тежкото престъпление за един президент!

Ама дали е знаел, дали не е знаел... Вижте, незнанието на закона не се оневинява. А именно от президента на Републиката се очаква в най-висша степен да спазва Конституцията. А той я нарушава и то грубо я нарушава.

- И като заговорихме за президентските избори, може би кандидатурата, която най-силно стои анти-Радев, е тази на проф. Анастас Герджиков. Не изиграва ли лоша шега към момента дистанцирането му от ГЕРБ? 

- Вие допускате грешка. Проф. Герджиков не е анти-Радев.

- Той, неговата кандидатура по-точно, обединяват всички, които не харесват Радев, не харесват неговата политика и действия. Ще си позволя да бъда краен може би - обединява борбата, битката на ума срещу простотията...

- Да, това е така - умът срещу простотията. Но проф. Герджиков не е анти-никого. Той е за българския народ независимо от коя политическа партия и от етноса. Разбирате ли? Той е идеалната кандидатура да бъде подкрепен от българи, турци, арменци, евреи, от всички.

В този смисъл той и нищо не е казал срещу Радев. Той има ясното съзнание, че неговата кандидатура не е анти. Неговата кандидатура е за доброто на България и на българския народ. Това е много важно да се разбира! В този смисъл, да, той е прав, когато казва, че не партиен кандидат. Той е общонароден кандидат.

Но тук вече има и една ясна разграничителна линия. В неговите симпатизанти не бива да влизат лицемерите, мошениците, лъжците. Те не бива да влизат. И затова е много хубаво, че той няма подкрепата на онези, как им беше името... а, "Продължаваме промяната". И каква ви е промяната?

- Да, нееднократно Кирил Петков и Асен Василев заявиха своят подкрепа за Румен Радев... 

- Каква има е промяната на тези? Да нарушават Конституцията... Срамота! 

Киро Харварда е един обикновен лъжец. Той се опитва да разказва себе си по абсолютно недостоен начен. Той мислел... Момче, никой не дава пет пари какво мисли празната ти глава! Важно е какво пише в закона.

Ясно е, че той е излъгал. Документите са повече от ясни. Едни от най-достойните и най-видните юристи на България, в т.ч. проф. Даниел Вълчев, доц. Наталия Киселова, казаха ясно - този човек е излъгал.

Той е нарушил и закона, и Конституцията. Е, какъв депутат ще бъде той? Готвил се министър-председател. Той може да се готви само за едно...

- За какво да се готви?

- За подсъдим! Прокуратурата добре е започнала предварителна проверка, която преминава в досъдебно производство. Тоза човек неизбежно ще бъде съден. И неизбежно ще бъде осъден, защото такива за документите, такива са фактите.

Той е анулиран като министър, ще бъде обявено от КС, че не е бил министър, той сънува, че ще бъде министър-председател! Хора, опомнете се, престанете да бълнувате, това е абсурдно!

Сподели:
Бомба x
Причини да се чувствате като в капан във връзката си Причини да се чувствате като в капан във връзката си
ПИК TV x
Проф. Герджиков за провала на Радев и хората му: Действията на правителството са плод на паника, страх и некомпетентност (ВИДЕО) Проф. Герджиков за провала на Радев и хората му: Действията на правителството са плод на паника, страх и некомпетентност (ВИДЕО)
ново
Днес: 95
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това