Юрий Асланов с горещи данни: Доверието в Радев е на нулева кота

ЧАС ПИК

Юрий Асланов с горещи данни: Доверието в Радев е на нулева кота

305426
на 23.02.2021
Юрий Асланов с горещи данни: Доверието в Радев е на нулева кота
Автор:   ПИК

Рекордно ниско доверие в президентската институция и лично на Румен Радев отчита последното проучване направено от "Афис". Както ПИК съобщи, то е направени през последната седмица и отчете сериозна преднина на ГЕРБ пред БСП, макар шефът на агенцията Юрий Асланов да е от столетницата. 

препоръчано

Днес от "Афис" разкриха и какво сочат данните за рейтинга на институциите. Според тях доверието в Румен Радев е на най-ниско ниво от 4 години насам, откакто обитава "Дондуков" 2. 

Причина за тоталния срив на Радев е изострения му конфликт с премиера Бойко Борисов, който е довел до нулева кота на доверие към президента, анализира Асланов.

Президентът търпи значима загуба, особено от средата на 2020 г. насам - преди този период президентът се е ползвал от доверието на повече от 50 на сто от пълнолетните българи, като до началото на миналата година, този дял е достигал близо 60%, уточняват социолозите от агенцията.

Сподели:
Бомба x
ГОЛЯМА ЗАДУШНИЦА: Спомняме си за починалите - ето какви са обичаите на днешния ден ГОЛЯМА ЗАДУШНИЦА: Спомняме си за починалите - ето какви са обичаите на днешния ден
ПИК TV x
ПЪРВО В ПИК TV! ГЕРБ с извънредно изявление: Радев брутално излъга, че Сенатът на САЩ осъжда България (ВИДЕО/ОБНОВЕНА) ПЪРВО В ПИК TV! ГЕРБ с извънредно изявление: Радев брутално излъга, че Сенатът на САЩ осъжда България (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)
ново
Днес: 50
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това