ЯРОСТЕН УРАГАН в Мрежата срещу Асен Василев заради "Да го духат бедните": Няма такова дъно. Промяната оскверни всичко в българския парламент (СНИМКИ/ВИДЕО)

Акценти

ЯРОСТЕН УРАГАН в Мрежата срещу Асен Василев заради "Да го духат бедните": Няма такова дъно. Промяната оскверни всичко в българския парламент (СНИМКИ/ВИДЕО)

138596
на 22.06.2022
ЯРОСТЕН УРАГАН в Мрежата срещу Асен Василев заради Да го духат бедните: Няма такова дъно. Промяната оскверни всичко в българския парламент (СНИМКИ/ВИДЕО)
Автор:   ПИК

Ако премиерът Кирил Петков ще бъде запомнен не с действията си в полза на България, а с аферата си с началника на кабинета си Лена Бориславова, то вицепремиерът му Асен Василев ще остане в срамната история на страната с днешната си реплика, изречена в храма на българската законодателна власт - Народното събрание.

препоръчано

За втори път в рамките на няколско дни финансовият министър си изпусна нервите и парламентарната зала чу слова, неизричани нивга в държавния орган.

Съвмес естествено репликата на Василев "Да го духат бедните" повлече урагана от гневни коментари в социалните мрежи. 

Не само политици и обществени, но и обикновени хора масово изразиха възмущението и недоумението си от постъпката на Асен Василев, който има претенции да е завършил едно от най-престижните училища в света - Харвард.

Ето и някои от мненията във Фейсбук:

Антон Тодоров: 

"Да го духат бедните", препоръча преди минути финансовият министър Асен Василев!

*******

Костадин Костадинов:

Асен Василев, вицепремиер, от трибуната на парламента, току що: "Да го ду.ат бедните".
Няма такова дъно просто...

*******

Младен Шишков:

Е не! Паралелната вселена на Киро няма да я коментирам.
Но няма да спестя тоталната липса на връзка с реалността на Асен.
Току-що, от най-високата трибуна на държавата, вицепремиер, завършил някъде на запад, изрече следното:
"Да го д’хат бедните!".

*******

Мая Манолова:

"ДГД бедните" не беше изтървана фраза от Асен Василев. Не е и разбирането само на опозицията за разходите в бюджета.

"ДГД бедните" е отношението на цялата власт - управляващи и опозиция към проблемите на хората.
За справка - вижте в актуализацията има ли ръст на минималната работна заплата, необлагаем минимум и дори минимална подкрепа за работещите бедни? Вижте нищожния ръст на пенсиите - ще се окаже не 21%, а под 10%! При инфлация близо 16%! Вижте скока на парното - 40%, на водата - до 45%, на тока - с почти 5%, а природният газ е три пъти по-скъп! И вместо финансова подкрепа за домакинствата, каквато дават всички европейски държави - две тарифи за ток, парно и вода в полза на многоимотните и високодоходните.

"ДГД бедните" е слоганът на властта, заместващ управленска програма, законопроекти, антикризисни мерки.

*******

Костадин Ангелов:

Недопустимо, цинично и вулгарно говорене от парламентарната трибуна днес.

То не бяха жестове с пръсти с преобладаващ среден, то не бяха просташки подмятания в зала, а днес и "Да го духат бедните".

Промяната оскверни всичко в българския парламент.

Сподели:
Бомба x
Почистете дома си от негативната енергия лесно само с чаша вода Почистете дома си от негативната енергия лесно само с чаша вода
ПИК TV x
Мика Зайкова заговори пред ПИК ТV за здравословното състояние на Слави Трифонов и разпада на ИТН: Плаващо мнозинство в тази икономическа криза е много опасно, губим 1 млрд. лв. от Плана за възстановяване заради липсата на законодателна програма на кабинета Петков (ВИДЕО) Мика Зайкова заговори пред ПИК ТV за здравословното състояние на Слави Трифонов и разпада на ИТН: Плаващо мнозинство в тази икономическа криза е много опасно, губим 1 млрд. лв. от Плана за възстановяване заради липсата на законодателна програма на кабинета "Петков" (ВИДЕО)
ново
Днес: 81
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това