ПИК с нов канал в Телеграм
Последвайте ни в Google News Showcase
Продукти:
1 пакет кори за баница, 350 г киселец, 250 г натрошено сирене, 4 яйца, 1 ч.ч. прясно мляко, ¼ ч.л. сода, 100 г разтопено масло, сол, черен пипер.
Начин на приготвяне:
Киселецът се накълцва на ситно и се намачква с малко сол. Овкусява се с черния пипер, натрошеното сирене, разбитите яйца, прясното мляко със содата и разтопеното масло. Ако плънката е много гъста, се разрежда с малко прясно мляко, а ако е рядка се добавят малко брашно или галета. Вземат се по две кори и се прегъват наполовина. В средата се слага от плънката и се завива на руло. Първата кора се завива на охлювче и около нея се подреждат останалите.
Полива се равномерно с разтопеното масло и се пече в умерена фурна.