„Три жени“ – разтърсваща история за сексуалността и бестселър на „Ню Йорк Таймс“

КУЛТУРА

„Три жени“ – разтърсваща история за сексуалността и бестселър на „Ню Йорк Таймс“

5713
на 10.09.2021
„Три жени“ – разтърсваща история за сексуалността и бестселър на „Ню Йорк Таймс“
Автор:   ПИК

Бестселърът на „Ню Йорк Таймс“ – разтърсващата документална книга „Три жени“ от американската журналистка и психоложка Лиса Тадео, е най-новото заглавие от каталога на издателство "Милениум" и е четиво без прецедент на книжния пазар.

препоръчано

Премиерната книга разказва съдбите на три жени в техния стремеж да открият и съхранят любовта. Опитите им обаче винаги се оказват провал, всеки следващ мъж е все по-голяма „издънка“, а всъщност истината е, че допускат една и съща грешка. Уникалното е, че историите са предадени изцяло през погледа на жените – без предразсъдъци, без свян, болезнено откровено, невероятно увлекателно. Това определено е книга, която ще събуди публичен диспут. Едни ще укоряват или съдят, други ще спорят кой всъщност е виновен, но никой със сигурност няма да остане безразличен.

Книга за женския копнеж – така нарича бестселъра си самата авторка. Не липсват и традиционните възторжени възгласи за творбата – от Опра Уинфри, Елизабет Гилбърт, Гуинет Полтроу.

„Това е документална проза. В продължение на осем години прекарах хиляди часове с жените от тази книга, разговаряхме лице в лице или по телефона, разменяхме си съобщения и писма – споделя Лиса Тадео. – Преживях с тях много, срещах се с техни приятели и роднини, преглеждах дейността им в социалните мрежи. Използвах съдебни документи и статии от местните вестници, говорих с репортери, съдии, адвокати, следователи, колеги и познати. И все пак историята е от гледната точка на трите жени.

Избрах тези три жени заради техните драматични преживелици и защото случилото се, макар оттогава да е минало доста време, все още им тежи. Търсех именно тях – готови да разкажат своите истории, без да скриват нищо, без гласът им да е „замърсен“ с версиите на другите замесени лица. Така, както са го чувствали.

Убедена съм, че в историите им са скрити жизненоважни истини за жените и за страстта. Честни и откровени“.

Лиса Тадео e американска журналистка и публицистка, трикратна носителка на наградата „Пушкарт“. Книгата ѝ „Три жени“ е отличена с наградата British Book Award и за 6 седмици оглавява класациите на „Ню Йорк Таймс“ в раздела за документалистиката.

„Задължителна книга за всички жени. Революционно, дълбоко докосващо, разтърсващо из основи четиво за раната на сексуалността“, пише за творбата „Ню Йорк Таймс Бук ъф Ривю“.

Сподели:
Бомба x
Ето ги признаците, по които да познаете дали сте приоритет, или просто забежка Ето ги признаците, по които да познаете дали сте приоритет, или просто забежка
ПИК TV x
САМО В ПИК TV! Емил Георгиев разкри как Петков и Василев опитвали да превземат Екогласност: Искаха да сме им мандатоносител срещу места в листите, признаха, че е президентски проект (ВИДЕО/ОБНОВЕНА) САМО В ПИК TV! Емил Георгиев разкри как Петков и Василев опитвали да превземат "Екогласност": Искаха да сме им мандатоносител срещу места в листите, признаха, че е президентски проект (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)
ново
Днес: 305
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това