Лъсна подлата схема на Васил Терзиев с главния архитект

Акценти

Лъсна подлата схема на Васил Терзиев с главния архитект

386184
на 29.07.2024
Лъсна подлата схема на Васил Терзиев с главния архитект
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Богдана Панайотова е новият главен архитект на София. Новината беше съобщена официално от Столична община, но едва ли е изненада за читателите на агенция ПИК. Тази събота в ексклузивно интервю за медията ни председателят на групата на общинските съветници на ГЕРБ-СДС в СОС Антон Хекимян предупреди за подобен възможен сценарий.

препоръчано

Хекимян сподели, че според него оставката на досегашният главен архитект Здравко Здравков е подадена под натиск и е продължение на чистката, която Васил Терзиев и лидерите на "Промяната" правят в София.

Председателят на групата на ГЕРБ-СДС в СОС обясни и как точно Богдана Панайотова се е озовала на работа в общината. Тя е назначена в началото на миналата седмица в екипа на арх. Здравков, без назначението й да е съгласувано с него. Още по-скандалното е, че е назначена на 6-часов работен ден, като по този начин е избегната конкурсна процедура за позицията.

Въпреки че първият й работен ден е бил в понеделник, Панайотова не се е появила в Столична община и никой не й е виждал очите, алармира пред ПИК Хекимян и с оглед на днешните събития резонно зададе въпроса дали нейното назначаване не е с цел да бъде избрана за временен главен архитект.

По думите му Панайотова може много дълго да се задържи на поста, тъй като конкурсът за избор на нов главен архитект може да се проточи с месеци, може въобще да не се стигне до избор, да има обжалване и т.н.

Назначаването на Панайотова като временно изпълняващ длъжността главен архитект затвърждава подозренията, че оставката на арх. Здравков е била подадена под натиск. Както и че Панайотова му е спусната в екипа само за да може седмица по-късно да го смени.

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 19 септември - отлични финансови постъпления за Близнаците, успехът е със Стрелците САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 19 септември - отлични финансови постъпления за Близнаците, успехът е със Стрелците
ПИК TV x
ПИК TV: Доц. Спас Ташев за текущия скандал със Северна Македония. Близко ли сме до скъсване на дипломатическите отношения? (ОБНОВЕНА) ПИК TV: Доц. Спас Ташев за текущия скандал със Северна Македония. Близко ли сме до скъсване на дипломатическите отношения? (ОБНОВЕНА)
ново
Днес: 76
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК