ПИК с нов канал в Телеграм
Последвайте ни в Google News Showcase
Сред многото български ястия, които минават за строго национални, типични и традиционни има едно, за което вписването в националния код е вън от всякакво съмнение. Това е баницата. Тя не е просто неизбежна част от празничното меню, а нещо много повече - тя е елемент от националния светоглед, малка семейна нирвана, извор на добродетелност и източник на кулинарни страсти. Няма празник през годината, който да не е удостоен с някаква баница. За Нова година тя също се приготвя задължително и е украсена с късмети, които да орисат предстоящите месеци с хубави пожелания. Затова ви предлагаме да опитате тези рецепти с по-нетрадиционни варианти за плънката и да изненадате близките и гостите си. Вижте и базовата рецепта - "Кори за баница". Добър апетит!
Баница с праз и месо с готови кори