1000 абонатни станции в центъра на София са без топла вода заради авария

Животът днес

1000 абонатни станции в центъра на София са без топла вода заради авария

14247
на 05.03.2019
1000 абонатни станции в центъра на София са без топла вода заради авария
Автор:   ПИК

Free Bet Бонус за специалистите в Спортните Залози на efbet.com (18+)

1000 абонатни станции са без топла вода, заради авария в центъра на София. Това съобщи ха от пресцентъра на „Топлофикация“. Възникнала е авария на магистрален топлопровод по ул. „Отец Паисий“ между бул. „Тодор Александров“ и ул. „Пиротска“. „Топлоподаването е спряно около 15.30 часа, тъй като се установи, че има пробив.

препоръчано

За съжаление, мрежата в централна градска част е много стара и има аварии. Специално това място е много комуникативно, от там минава трамвай“, обясни тя. 

„Това, което можем да направим сега, е да дренираме участъка – да източваме насъбралата се гореща вода вътре в канала. Едва след като бъде спрян трамвай номер 20, който върви по това трасе, през нощта ще започнем работа.

Трябва да вкараме и тежка техника, за да можем да разкопаем улицата, но това ще стане след като бъде спрян последният трамвай номер 20“, каза още Елизабет Павлова.

„Съгласно изискванията на нормативната уредба имаме задължение до 48 часа да отстраним аварията, но след това ще бъдат необходими още ден-два, за да бъде възстановен релсовият път и да бъде възстановен транспортът.

В момента са готови два екипи да започват работа, ако е необходимо имаме готовност да включим и допълнително хора, които да помогнат. Ще се работи късно през нощта. Вероятно ще създадем малко повече шум, за което се извиняваме на гражданите, които живеят в участъка, който ще бъде разкопан“, съобщи ръководителят на пресцентъра на „Топлофикация“. 

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 29 март - Лъвовете се радват на материални успехи, поредната интрига пречи на Скорпионите САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 29 март - Лъвовете се радват на материални успехи, поредната интрига пречи на Скорпионите
ПИК TV x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! ГЕРБ отговори на ППДБ за Турски поток: Когато Асен Василев сложи 20 лева такса на мегаватчас за руския газ, този проект беше прекрасен! Сега е много лош (ВИДЕО) ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! ГЕРБ отговори на ППДБ за "Турски поток": Когато Асен Василев сложи 20 лева такса на мегаватчас за руския газ, този проект беше прекрасен! Сега е много лош (ВИДЕО)
ново
Днес: 64
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК