4100 души са задържани при протестите в САЩ

Америка

4100 души са задържани при протестите в САЩ

6393
на 01.06.2020
4100 души са задържани при протестите в САЩ
Автор:   ПИК

Последвайте ни в Google News Showcase

Общият брой на арестуваните за последните дни на протести в САЩ, предизвикани от смъртта на афроамериканеца Джордж Флойд, достигна 4100 души, предава американската медия АBC News.

Сблъсъците между полиция и протестиращи продължават на някои места, включително в Ню Йорк. Междувременно в Бостън автомобил се е врязал в тълпа от протестиращи. Според полицията няма тежко ранени в инцидента.

Във Вашингтон масовите протести станаха причина за мобилизирането на всички местни служби за сигурност, включително целия състав на националната гвардия в столицата - общо 3400 военнослужещи. Те обаче няма да носят оръжия и ще подпомагат дейността на местната полиция.

В Атланта двама полицаи бяха уволнени заради злоупотреба със сила по време на ареста на двама студенти в събота, 30 май, по време на протестите в града. Според видеокадрите от инцидента полицаите са използвали електрошок, след което насилствено са издърпали двамата младежи от автомобила им.

В повечето градове в САЩ обаче протестите бяха мирни. Губернаторът на щата Минесота Тим Уолц заяви, че протестиращите не причиняват проблеми за местните власти.

WINBET – най-голямото разнообразие от игри и джакпоти! (18+)

препоръчано

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 25 април - успех във всички начинания за Телците, лични проблеми терзаят Скорпионите САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 25 април - успех във всички начинания за Телците, лични проблеми терзаят Скорпионите
ПИК TV x
ПИК TV! Костадин Костадинов: Между ППДБ, ГЕРБ и ДПС се води гангстерска война. Ако американският посланик не е доволен, ще има и жертви...(ВИДЕО) ПИК TV! Костадин Костадинов: Между ППДБ, ГЕРБ и ДПС се води гангстерска война. Ако американският посланик не е доволен, ще има и жертви...(ВИДЕО)
ново
Днес: 73
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК