5000 войници от САЩ ще укрепят източния фланг на НАТО

Америка

5000 войници от САЩ ще укрепят източния фланг на НАТО

7367
на 21.06.2016
5000 войници от САЩ  ще укрепят източния фланг на НАТО
Автор:   ПИК

Последвайте ни в Google News Showcase

САЩ ще изпратят моторизирана бригада с численост около 5000 войници, за да подпомогнат укрепването на източния фланг на НАТО, обяви американският посланик във Варшава Пол Джоунс. Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг по-рано заяви, че военните министри на страните членки на алианса са се договорили на срещата си в Брюксел по един батальон на пакта да бъде разположен в Латвия, Литва, Естония и Полша.

препоръчано

Съставът им ще се попълва на ротационен принцип. Посланик Джоунс информира, че моторизираната бригада ще пристигне в района през януари догодина и ще се разположи на терен през февруари 2016 година. САЩ ще са една от държавите, която ще отговаря за батальона в Полша. 

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена - ето какво я очаква всяка зодия в празничния ден САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена - ето какво я очаква всяка зодия в празничния ден
ПИК TV x
Георги Харизанов ексклузивно пред ПИК TV: 6 или 7 партии влизат в парламента. ГЕРБ бият с много (ВИДЕО) Георги Харизанов ексклузивно пред ПИК TV: 6 или 7 партии влизат в парламента. ГЕРБ бият с много (ВИДЕО)
ново
Днес: 33
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК