Вход
София
Времето в София 2 o C

Breaking.bg: Радев стяга партия начело с Калоян Методиев и Карбовски

Breaking.bg: Радев стяга партия начело с Калоян Методиев и Карбовски

на 27.08.2020
131898
0
Breaking.bg: Радев стяга партия начело с Калоян Методиев и Карбовски
Автор: ПИК
27.08.2020
0
131898

Румен Радев е пуснал свои емисари да събират хора за създаване на бъдеща партия. Търсят се контакти с русофилски организации от типа на „Възраждане“, националистически партии, сдружения на бивши военни и командоси. Канят се университетски преподаватели и студенти.

Инициативата е стартирала през зимата на тази година, като подготовката на бъдещия политически проект се ръководи от Калоян Методиев. Методиев е бивш шеф на Младежкото СДС, водач на листата на сините през 2005 г. В Търговище, после основал своя партия Общество за нова България. През март 2019 година е назначен в Стратегическия съвет на президента, а от август м.г. е началник на кабинета на Румен Радев. Но епидемията от коронавирус и падналият рейтинг на президента, заради неадекватните му действия по време на кризата, са замразили временно проекта, твърдят запознати, пише "Брейкинг. бг".

Покрай протестите и акциите на прокуратурата срещу трима съветници на Радев, в президентството са решили, че е дошъл моментът за негова партия. На „Дондуков“ №2 са стъпили на твърденията на „Галъп“ на Стойчев и Райчев, че Румен Радев отново има висок рейтинг, заради юмруците и призивите за оставка на кабинета и главния прокурор.

Калоян Методиев е привлякъл като основен организатор на проекта журналистът Мартин Карбовски. Близостта на Карбовски с президентството лъсна с поръчковото интервю с т.нар. Първа дама Десислава Радева през декември 2018 година. От излъчения „проект жената до президента“ по Би Ти Ви ясно се видя, че интервюто е лустросано, преработено и правено, за да лъска имиджа на Радева.

Карбовски се изявява като яростен русофил и фен на президента Румен Радев.

Журналистът вербувал хора за проекта с обещанието, че за неговата реализация има „много пари“ и финансови проблеми с партията няма да има. Откъде са тези средства и кой „инвестира“ в Радев остава да гадаем. Според публикации в медиите Карбовски е режисирал зад кадър конгреса на БСП през януари тази година.

Дългосрочният план на бъдещата организация засега е една година напред до президентските избори. „Стратезите“ на Радев като Методиев и Александър Маринов - ДС агента с псевдонима „Майстора“, са обмисляли два варианта.

Единият е новата партия да бъде ракета-носител за втори мандат на президента, заедно с инициативен комитет от дежурни интелектуалци за маскировка.

Другият вариант е Радев да се оттегли от президентството и мандатът да бъде завършен от Илияна Йотова. Така той щял да има време да се яви на изборите със свой проект като се надява на летящ старт и подкрепа от хората от протестите, които той организира и вдъхнови. Освен с националисти-русофили се водят преговори в проекта да бъде вкарано и т.нар. Отровно трио.

Бивши служители на президентството твърдят, че Радев е ограничен човек, алчен за власт и изгарящ от омраза и завист към Борисов и управлението на ГЕРБ. Мечтата му е президентска република с еднолично, негово, управление.

Колкото и да е странно действията на Радев през последните месеци, без аналог в политическата история на България, срещат сериозна съпротива и в средите на БСП, казват запознати. На много от партийните събрания за изслушване на кандидатите за лидер на столетницата по места редови социалисти им задават неудобни въпроси какво мислят за действията на президента и подкрепят ли го.

Ръководството на БСП се опасява, че бъдеща партия на Радев би отклонила много гласове от партията.

Не закъсняха и коментарите. Журналистката Калина Андролова, която не спестява истината нито на Радев, нито на Корнелия Нинова се присмя на политическите напъни на разединителя.

"Радев щял да прави партия! Явно си мисли, че "50-те процента" подкрепа, които му дава социологията в момента, ще му позволят да отвее всички останали партии. Най-глупава от всички е Корнелия, която даде цялата енергия на опустошената БСП за "възхода" и кариерата на един външен за партията човек. Вместо да стабилизира партията, Корнелия я превърна в разпадаща се притурка на един фатмак, който взриви страната с политическото си невежество и дивия си популизъм. Това е всичко от Радев – агресия, яйца, домати и риба"!

Сподели:
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
На кого имате доверие?
Общо гласували: 19036
архив

- Как се прибра снощи? - Нормално... тъй или иначе щях да сменям телефона... а и тези два зъба почти не ги ползвах.

x
ПИК TV ПРЕДСТАВЯ: Мегапроектът на българското правителство - ще караме ли по "Хемус" до Варна 50 години след старта на строителството (ЕКСКЛУЗИВЕН ФИЛМ)
x
САМО В ПИК! ХОРОСКОПЪТ НА АЛЕНА: Близнаците са повлияни от емоцията, лъжи за лесни успехи подвеждат Козирозите
x