ПИК с нов канал в Телеграм
Последвайте ни в Google News Showcase
Семинар по ведическа кухня ще се проведе през уикенда в Старата столица. Водещ на събитието ще бъде Стела Христова-Сачи, специалист по традиционна индийска култура и създател на центъра за творчество „Фрейле” в София.
Присъстващите ще научат повече за ведическата култура и нейното кулинарно наследство, как храненето влияе на здравето и съзнанието, за начина на приготвяне на храната като част от йога практиката.
В практическата част ще бъдат приготвени здравословни ястия на базата на класически рецепти от традиционната ведическа кухня. Менюто включва „Райски бонбони”, направени от фурми, печени слънчогледови семки и кондензирано мляко, „Идли” – палачинка от оризов грис, „Златно табуле” – лятна салата с краставица, авокадо, магданоз, лимон и просо,
„Матар Алу Таркари” – царско сабджи с панир, бадеми, сметана и зеленчуци. Стела Христова-Сачи ще демонстрира още как се приготвят фъстъчени трюфели с кокос, рошково брашно и фурми, „Дхокла” – палачинка с люта зелена чушка, синап и куркума, ориз с фенегрик, кюфтета с панир и спанак и раита с червено цвекло.


