Последвайте ни в Google News Showcase
В Горна Оряховица започна празникът на суджука, който е кулинарният символ на града. В 13-ото му издание има фолклорни концерти и разбира се много кулинарни състезания.
WINBET – персонални бонуси всеки ден! (18+)
Три тона мезета са подготвили за празника трите местни фирми, които единствени в страната имат правото да произвеждат горнооряховски суджук.
Министерството на земеделието винаги се е стремяло да подкрепи българските производители, посочи при откриването на празника заместник-министърът Янко Иванов. "Да съхранят и възродят производството на автентични родни продукти по традиционни рецепти“, каза при откриването той.
За първи път се проведе конкурс за най-добре направен домашен суджук. Горнооряховските суджукари си имат свои рецепти за деликатеса, предава БНР.
"Тайните са в подправките и в качественото месо. Месото е предимно телешко, подбрано от врат и бут. Най-важната работа при суджука е отлежаването на самото месо. Не втаса ли месото, не става хубав суджук“, разкри тайните в приготвянето на вкусното изкушение местен майстор.
В градската градина в Горна Оряховица се провеждат състезанията за най-добре обелен суджук, за най-бързо нарязване, ще има надяждане с деликатеса и надпревара за най-красиво аранжирано плато