ПИК с нов канал в Телеграм
Последвайте ни в Google News Showcase
В равномерно редуващи се дъжд и слънце в Пловдив днес се провежда Международният фестивал „България посреща вкусовете на света”, съобщава БГНЕС.
Голяма шатра пред мол „Пловдив” осигурява уют и на участниците, и на посетителите, а ароматите се надпреварват отделно. Във фестивала участват майстор-готвачи от България, Италия, Мексико, Индия, Венецуела, САЩ и Индонезия.
Организатори на кулинарната проява са Министерството на туризма, GTC България, Кулинарна Академия HRC, Международен женски клуб и 18 чуждестранни посолства у нас. Сред участниците е и наскоро учреденото сдружение „Храните на Пловдив”, което се представя с хляб, колбаси и подправки.
Особено внимание заслужава автентичният чувен, подправка отпреди 126 години, която е използвана в рецептите.


