Внимавайте с менюто между празниците, ето какво трябва да ядете

Бомба

Внимавайте с менюто между празниците, ето какво трябва да ядете

14759
на 03.05.2016
Внимавайте с менюто между празниците, ето какво трябва да ядете
Автор:   ПИК

Великденските яйца да се консумират само няколко дни след боядисването им, казва проф. Байкова

Последвайте ни в Google News Showcase

В трите дни между Великден и Гергьовден трябва да консумираме постна храна. Това препоръча проф. Донка Байкова, специалист по хранене и диететика в студиото на Нова телевизия . 

препоръчано

Според нея, за да разтоварим организма си от преяждането по Великден, трябва да ограничим количеството храна, която консумираме, преди да седнем на гергьовденската трапеза.

Добре е да овкусяваме традиционната за тези празници зелена салата с лимонов сок. Той неутрализирал действието на вредните за тялото ни нитрити.

„Добре е и днес да ядем варени яйца, защото те ще ни държат сити и ще помогнат на черния дроб. Тези дни тябва да пием и много фрешове, защото имаме нужда и от витамин С”, обясни проф. Байкова.

Тя препоръча великденските яйца да се консумират не повече от 3-4 дни, след като са били боядисани и оставени в хладилника. 

 

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Вижте топ хороскопа на Алена за Гергьовден - успехите намигват на Телците, Стрелците пълнят джобовете САМО В ПИК: Вижте топ хороскопа на Алена за Гергьовден - успехите намигват на Телците, Стрелците пълнят джобовете
ПИК TV x
Георги Харизанов ексклузивно пред ПИК TV: 6 или 7 партии влизат в парламента. ГЕРБ бият с много (ВИДЕО) Георги Харизанов ексклузивно пред ПИК TV: 6 или 7 партии влизат в парламента. ГЕРБ бият с много (ВИДЕО)
ново
Днес: 1
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК