ПИК с нов канал в Телеграм
Последвайте ни в Google News Showcase
Учени установиха, че шоколадът, който масово се пласира в магазините и е така любимо лакомство за всички малки и пораснали деца, съдържа отровни съставки.
Освен висококалоричен и изцяло произвеждан по химичен път, шоколадът е безкрайно вреден за нашето здраве. Малко хора знаят, че в любимото им сладкишче не се съдържа нито една естествена съставка и освен страничният ефект на пълнеенето шоколадът би могъл да предизвика и сериозни проблеми с благосъстоянието на организма ни.
След щателна проверка, преди година популярна фирма за производство на течен шоколад бива санкционирана заради фалшива реклама, която разказва, че продуктът й съдържа екологично чисти съставки, които дори биват определяни като "полезни" за подрастващия организъм за вашето дете, пише "Мирър".
Действителността обаче се оказва друга. "Ванилията, с която тъпчат всички шоколади не е онова растение, чиито зърна се берат на о. Мадагаскар. Това е една далеч по-евтина версия, произвеждана по химичен път. Данните сочат, че така получена ванилията съдържа "МСГ", която се определя като "бавна отрова" от химиците. В това не просто няма нищо здравословно. То предизвиква зависимост в мозъка. За много хора то е първоизточникът на хроничното главоболие и алергиите", разкрива американски специалист по храните. Той допълва, че единствено домашно приготвеният шоколад би могъл да се определи като полезна храна и да носи всички ползи, за които така агресивно се натрапва в рекламите.


