ПИК с нов канал в Телеграм
Последвайте ни в Google News Showcase
От Виктория Върбанова, Провадия
Необходими продукти:
600 г пилешки воденички
5-6 глави
кромид лук
2 моркова
1 зелена чушка
1 червена чушка
250 г гъби
сол на вкус
масло за запържване
Начин на приготвяне:
Измиваме и нарязваме пилешките воденички. Слагаме ги в подсолена вода на котлона за около 30-40 мин. След като се сварят, ги отцеждаме добре и оставяме настрана. През това време обелваме и нарязваме лука на едро, морковите и чушките на лентички и гъбите на шайби. Посоляваме всички зеленчуци и ги слагаме с малко масло в уок тиган, докато се запържат. Малко преди зеленчуците да са готови, добавяме и воденичките, разбъркваме и оставяме за около 10 мин на котлона. Малко преди да сервираме ястието, поръсваме с пресен магданоз и декорираме с резен лимон. По желание може да се настърже кашкавал.