Последвайте ни в Google News Showcase
Според диетолози грейпфрутът е плод, който се справя с разпадането на мазнините.
WINBET – Ранно изплащане за брой голове за първи път в България! (18+)
Това става благодарение на наличните в него ензими.
Затова, ако искате да вкарате и поддържате теглото си в норма, си набавете от този плод и го похапвайте ежедневно.
Ако през зимата не сте се възползвали от богатия на витамини плод, може би не е късно да го сторите!
В началото на пролетта ще набавите голямо количество витамин B, С, D, Р. A.
Честата консумация на цитруса спомага и за нормализиране работата на храносмилателната система и кръвното налягане. Добре се грижи и за възстановителните процеси на черния дроб.
Изследвания показват, че в грейпфрута има флавоноидът нарингин, който притежава изгаряща мазнините способност.
Нарингинът е и причината за горчивият вкус на грейпфрута. Но пък е важно, ако искате да постигнете тегло в норма, да го консумирате с ципите.
Така добре влияе и пресен сок от плода.
С тези си свойства цитрусовия плод е идеален за диета.
Ще постигнете по-голям ефект, ако пиете сок от плода 20 минути преди хранене.
Все пак се съобразете с особеностите на организма си, защото киселините в цитруса могат рязко да понижат рН на стомаха и да раздразнят лигавицата на стомаха.
Ако нямате такива притеснения, подходящо е да закусвате по 200 милилитра неподсладен сок от грейпфрут, 2 яйца и 2 парчета бекон.
За обяд – 200 милилитра сок от грейпфрут, салата от червени или зелени зеленчуци, месо.
Вечеряйте с 200 милилитра сок от грейпфрут, салата, редувайте риба или друго месо, пийте чай без захар.
Източник: beu.bg