Козунаци за диабетици предизвикваха голям интерес на пазара

ЧАС ПИК

Козунаци за диабетици предизвикваха голям интерес на пазара

18334
на 29.04.2016
Козунаци за диабетици предизвикваха голям интерес на пазара
Автор:   ПИК

Последвайте ни в Google News Showcase

Козунаци от черно брашно без захар пуснаха на пазара във Враца в дните преди Великден. Специалното издание на традиционните за християнския празник лакомства дава възможност на заболелите от диабет да се подсладят безопасно по празниците. Цената им също е повече от достъпна - само 1.50 лв. за 500 гр.

WINBET – персонални бонуси всеки ден! (18+)

препоръчано

„Диетичните козунаци предизвикват голям интерес, много възрастни хора ги предпочитат, защото са по-здравословни“, обясни продавачката на щанда с козунаци срещу бившето кино Коларов, цитирана от "Конкурент".

Врачани ударно грабят и от „тунингованите“ с боровинки, шоколад и крем брюле козунаци. Те се търгуват по-скъпо - от 2.50 до 4 лв. за 500 гр, но се разграбват много бързо, споделя продавачката на щанда. По думите й, интересът към изделията е целогодишен, но около великденските празници продажбите скачат в пъти. Според търговката хората предпочитат да купуват от външни обекти, защото изделията са пресни и с привклекателен външен вид.

Щандовете на големите вериги във Враца и Монтана пък са отрупани с нашенски козунаци, които се търгуват между 2 и 3 лв. Традиционно хипермаркетите предлагат и дъхави щолени, дошли от Австрия и Германия, както и панетоне от Италия. За средиземноморски и немски великденски лакомства трябва да броим между 5 и 18 лв., според това с какъв пълнеж са чуждестранните изделия. Има със стафиди, портокалови кори, разлчини видове шоколад, бадеми и прочее вкусни „подправки“ макар да са вакумирани със срок на годност от 3 до 6 месеца, експертите твърдят, че са безопасни за здравето.

Въпреки богатия избор на чуждоземни козунаци, в Монтана и Враца залагат на нашенските великденски изкушения. Изделията на местните хлебари, изложени по сергии и малко магазинчета, се радват на нарастваща клиентела с наближаването на празниците.

За любителите на домашното произвдоство пък е най-важно козунакът да стане на конци. Тайната е начинът на вкарването на мазнината в тестото, издават изпечени пекари. Според тях традиционният български козунак е с пълнеж от мармалад, орехови ядки, много стафиди и локум. Той има голям обем и е лек, със златисто кафява коричка, аромат на лимон и ванилия, и е поръсен със захар, която се карамелизира и прави вкуса още по-неповторим.

 

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Ексклузивен хороскоп на Алена за Цветница - Близнаците да се откажат от нови занимания, Лъвовете да разчитат на интуицията си САМО В ПИК! Ексклузивен хороскоп на Алена за Цветница - Близнаците да се откажат от нови занимания, Лъвовете да разчитат на интуицията си
ПИК TV x
Виктор Димчев пред ПИК TV: Борисов е преценил, че ППДБ ще са малкото братче на ДПС, а не големият ръжен в ръката на Агата (ВИДЕО) Виктор Димчев пред ПИК TV: Борисов е преценил, че ППДБ ще са малкото братче на ДПС, а не големият ръжен в ръката на Агата (ВИДЕО)
ново
Днес: 54
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК