ПИК с нов канал в Телеграм
Последвайте ни в Google News Showcase
От Христина Маркова, с. Лепица
Необходими продукти:
100 г кокосови стърготини
1 к.ч. пудра захар
3 белтъка
няколко капки лимонов сок, защото знам, че той не позволява белите сладки да потъмнеят отвътре
щипка солчица, която винаги слагам във всичките си сладкиши
масло за намазване на тавата
Начин на приготвяне:
Разбих белтъците с пудрата захар, солта и лимоновия сок. Изсипах стърготините в тази смес и разбърках добре. Намазах с масълце една тава. С ръце взех от кокосовото тесто и с лекичко притискане оформих малки купчини.
Нагорещих фурната до 150 градуса и пекох кокоските на тази температура, докато леко покафеняха по краищата и се стегнаха отгоре. Трябва да се извадят веднага от тавата, защото може би ще се залепят при изстиването в нея.
Кокоските имат вкус на масло. Отгоре са хрупкави, а отвътре са много мекички.
Със здраве да си ги направите и хапнете!