ПИК с нов канал в Телеграм
Последвайте ни в Google News Showcase
Райна Босакова-Петкова, с. Априлово
Необходими продукти:
3 средно големи тиквички
2 картофа
1 морков
200 мл сметана за готвене
2 глави кромид лук
1-2 стръка пресен чесън
3 смлени ореха
сол
черен пипер
магданоз
копър
пресен босилек
2 филийки хляб
червен и черен пипер за кротоните
Начин на приготвяне:
Запържете лука и чесъна в една тенджерка. Добавете обелените тиквички, картофи и моркови и ги сложете да се варят, докато омекнат. Прибавете сол и черен пипер на вкус.
Пасирайте всичко и върнете отново на котлона, като добавите постепенно с бъркане сметаната. Оставете да поври на слаб огън за 5 минути.
Нарежете филийките хляб на кубчета, поръсете с олио, червен и черен пипер и изпечете.
Сервирайте, като добавите орехите, кротоните и украсите с магданоз, копър и босилек.
Да ви е сладко в летните горещини!
Желая ви все така ползотворна работа. Хубаво лято!