ПИК с нов канал в Телеграм
Последвайте ни в Google News Showcase
Лили Отравова, с. Милковица
Необходими продукти:
8 яйца
1 к.л. сол
1/2 кг сирене
50 мл вода
1 кг брашно
пудра захар
Начин на приготвяне:
Отделят се белтъците от жълтъците. Разбиват се отделно. С жълтъците и водата се замесва тесто - средно меко. Тестото се разделя на 6 топки. Разточва се първата топка на тънък лист. След това се потапя във вряща в тенджера вода. Попарва се леко и се изважда, след това се потапя в тенджера със студена вода. Изважда се и се отцежда леко. След това се поставя в тавата, като леко се набръчква. Намазва се с олио, слагат се няколко лъжици разбити белтъци и натрошено сирене. След това се разточва следващата топка и по същия начин се потапя в много вряща вода, а след това - в студена. Леко набръчкана се поставя върху първата. Отново намазваме с олио и слагаме няколко лъжици разбити белтъци и натрошено сирене. Така, докато се разточат всичките топки. Последната отгоре намазваме с олио и печем в загрята фурна до зачервяване. След като изстине, се поръсва с пудра захар.
Много е вкусна студена.