BG EN

Легендарният готвач на Живков - Бай Данчо кани на среща с автограф почитателите си днес в НДК

Книги

Легендарният готвач на Живков - Бай Данчо кани на среща с автограф почитателите си днес в НДК

58184
на 18.12.2016
Легендарният готвач на Живков - Бай Данчо кани на среща с автограф почитателите си днес в НДК
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Майсторът Йордан Стоичков, по известен като Бай Данчо - готвачът на Тодор Живков, ще очаква своите почитатели или любителите на кулинарията днес на Коледния панаир на книгата в НДК от 13 до 17 часа на щанда на издателство "Милениум" (101, на партера вляво). Ще може да си купите неговите книги с безценни изпитани рецепти "Аз, готвачът на Живков" 1 и 2, и "Ловните рецепти на Бай Данчо. 100 кулинарни идеи за най-вкусен дивеч". Продуктите, използвани в рецептите, са достъпни за всеки джоб и всичко е лесно приложимо в домашни условия. Всяка от книгите специално за изложението е с цена само 4 лв. Ако посетите панаира между 14 и 15 часа ще може да имате целия комплект на обща цена само 10 лв. Тогава издателството има Happy Hour и при покупка на повече от една книга, тази, която е с най-ниска цена, получавате с 50% отстъпка.

препоръчано

Бай Данчо е бил личен готвач на Тодор Живков в продължение на 15 години. Готвил е на цялото му семейство и на важни държавни гости като Фидел Кастро, Ерих Хонекер, Леонид Брежнев, Муамар Кадафи, Ким Ир Сен... А за такава чест трябва наистина да си най-добрият и перфектен личен готвач.

В интервю за Пик тв майсторът разказа, че Живков е тачел традицията трапезата на Бъдни вечер да бъде с постни ястия. А официалната коледна вечеря, на която се е събирало цялото Политбюро, е смесвала и постните и месните блюда, типични за празниците. Масата е била отрупана както с пълнени чушки с боб и ошаф, така и с печени прасенца.

И днес Бай Данчо е шеф в ресторант. Той с готовност разкрива на по-младите си колеги и на всеки, който го попита за съвет, тънкостите в занаята. Отворен е за нови неща, но е абсолютен противник на синтетичните подправки, които са вредни, макар лесно да подобряват вкуса на храната. Остава верен на българските джоджен, чубрица, магданоз, дафинов лист, използва и източните подправки, важното е всичко да е натурално.

"За по-пухкава заливка на мусаката трябва да разделите жълтиците от белтъците на яйцата. Смесете жълтъците с киселото мляко, а белтъците разбийте като за пандишпан и тогава ги прибавете към другата част от сместта. Друг, по-лесен начин е да прибавите щипка содов прах в киселото мляко, преди да добавите яйцата", разкри майсторът. Ако искате да го попитате за още специални съвети и да се срещнете на живо с майстора-легенда, днес на Панаира на книгата ще имате тази възможност.

 

 

 

 

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Топ хороскопът на Алена за последния понеделник на ноември: Ракът да не бърза със смяната на работното място, Лъвът да не е алчен САМО В ПИК! Топ хороскопът на Алена за последния понеделник на ноември: Ракът да не бърза със смяната на работното място, Лъвът да не е алчен
ПИК TV x
Нидал Алгафари пред ПИК TV: Единственият възможен вариант е Атанасов председател на НС, а Борисов премиер. ППДБ е време да се примирят, че Пеевски е фактор в политиката (ВИДЕО) Нидал Алгафари пред ПИК TV: Единственият възможен вариант е Атанасов председател на НС, а Борисов премиер. ППДБ е време да се примирят, че Пеевски е фактор в политиката (ВИДЕО)
ново
Днес: 5
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК