ПИК с нов канал в Телеграм
Последвайте ни в Google News Showcase
Според учени, има лакомство, което спомага намалянето на риска от инфаркт и според техните проучвания се оказва, че хапването на мед намалява опасността от сериозни заболявания като инфаркт и инсулт.
Всичко това е благодарение на антиоксидантите, които медът съдържа. В него почти няма фибри, мазнини или протеини. Другото полезно при него е, че той може да съдържа и малки количества витамини и минерали.
Важна отбелязка е също, че вече е доказано, че консумацията на вкусния деликатес подобрява здравето на очите. Друго, което се посочва още е, че хората, страдащи от диабет, трябва да бъдат по-внимателни, когато консумират мед, тъй като в техния случай той е способен да повиши нивата на кръвната им захар.
Но за разлика от обикновената бяла захар например, медът не повишава толкова много нивата на триглицеридите в организма, като може да бъде и много добра и вкусна алтернатива на други подсладители.


