ПИК с нов канал в Телеграм
Последвайте ни в Google News Showcase
Малцина знаят, че България се нарежда на втора място сред най-големите производители в света на екзотичната подправка кориандър.
Оказва се, че тя е в едно семейство с магданоза и почвено-климатичните условия в страната ни са изключително благоприятни за производството й.
И докато мнозина земеделци отглеждат кориандър основно за сеитбооборт, се оказва, че консумацията на подправката се превръща в истински хит заради ползите от нея, пише "Монитор".
Специалистите са определили следните полезни свойства на кориандъра. С редовната му употреба се намалява нивото на холестерола и кръвната захар, което има благоприятен ефект върху общото благосъстояние, подобрява състоянието на сърдечно-съдовата система и предотвратява много заболявания.


