Мариана Кукушева: Гръцкият бизнес пази територия, затова разпространява слухове за българския хляб
ПИК с нов канал в Телеграм
Последвайте ни в Google News Showcase
Гърция пази своята територия и не допуска европейски производители да влизат и реализират продукцията си там. Това каза пред Агенция „Фокус” Мариана Кукушева, председател на Консултативния съвет по зърното, председател на управителния съвет на Националния браншови съюз на хлебопекарите и сладкарите, и член на Сдружение „Произведено в България – съюз на малкия и среден бизнес”, по повод обвиненията на гръцки производители, че търговци внасят опасен за здравето хляб от България.
„Това е реакцията на гръцките хлебопроизводители заради факта, че български хляб се продава на десет пъти по-ниска цена в Гърция. Българският хляб има същите хранителни качества, качество, здравословност и безопасност. Тази реакция показва, че гръцкият бизнес и държава пазят своята територия и не допускат европейски производители да влизат и да реализират своята продукция”, поясни Кукушева.
Тя каза, че би се радвала, ако и българската държава се държи по същия начин като гръцката. „Хлябът е най-безопасният хранителен продукт. При крайният продукт, какъвто е той, няма вредни микроорганизми и токсини, защото се изпича на температура над 300 градуса”, каза още Мариана Кукушева.