ПИК с нов канал в Телеграм
Последвайте ни в Google News Showcase
Червеното вино е най-консумираният вид, като го следват бялото и на трето място розето. Цветът на червеното вино варира от интензивно виолетово до бледо червено, типично за младите вина и кафяво за по-стари.
Червеният цвят се получава от антоцианиновите пигменти (наричани още антоцианини), които се намират в кожата на гроздето. Голяма част от процеса на производство на червено вино включва извличането на цветни и ароматични компоненти от гроздовата люспа. Има множество червени вина, но foodpanda подбра с какви храни да консумираме най-популярните.
Каберне Совиньон - Бавно апетитно агне с канела, копър и цитрусови плодове Филе от говеждо с цвекло и хрян
Сира - Съчетава се със селски манджи и дивеч
Малбек - Пържола на скара, печено прасе
Мерло - Печена пуйка с червени боровинки, печено пиле със сладки моркови.