ПИК с нов канал в Телеграм
Последвайте ни в Google News Showcase
Необходими продукти:
500 г пилешко месо, 500 г патладжани, 2 глави кромид, 2 ябълки, 2 домата, 50 г кашкавал, олио, черен пипер, червен пипер, чубрица, магданоз, сол.
Начин на приготвяне:
Патладжаните се бланшират за кратко в кипяща вода. Месото се нарязва на малки късчета и се задушава в 2-3 лъжици олио и малко вода. След като поомекне, се изважда и в същата мазнина се задушават лукът, нарязаните на кубчета патладжани и ябълките. Прибавят се подправките. Месото се изсипва в тавичка, отгоре се слагат патладжаните и ябълките. Заливат се с настърганите домати и 1/2 чаша вода (може да се добави и малко червено вино). Пече се в умерена фурна.
След като ястието се извади от фурната, се поръсва с магданоз и ситно настърган кашкавал.