Нов свят! Англичанин заживя в Куртово конаре, за да прави лютеница и мармалад
ПИК с нов канал в Телеграм
Последвайте ни в Google News Showcase
Англичанин напусна родния си Лондон, за да заживее в пловдивското село Куртово конаре. Впечатлен от екологично чистите продукти, които произвеждат местните, Скот Ламбоу започва да приготвя лютеница, сладко и мармалад по негови рецепти. Става редовен участник и във фермерските пазари в Пловдив и София, предава БНТ.
Първата кулинарна изява на Скот е по време на Фестивала на чушката и домата в Куртово конаре. Тогава той приготвя сладкиши и няколко вида талиатели, които суши на слънце. Залага на необичайни комбинации като домати и чили със захар.
"Понякога се чувствам като баба Яга – голямата вещица. Стоя пред печката цял ден и експериментирам с различни съставки и подправки, за да постигна специален вкус. Ако одобря рецептата, консервирам. И всичко е с местни екологично чисти продукти", споделя той.
Сега Скот подготвя изцяло нов асортимент, с който ще се впусне в надпреварата за най-хубава лютеница.


