ПИК с нов канал в Телеграм
Последвайте ни в Google News Showcase
Тодорка Гаврилова, Свищов
Необходими продукти:
За 8 яйца
500 г кайма - смес
9 яйца
250 г галета
чубрица
черен пипер
сол
олио за пържене
Начин на приготвяне:
Сваряваме 8 яйца (трябва да са твърдо сварени). Обелваме ги и ги оставяме настрани. Приготвяме си каймата, като чукваме в нея едно сурово яйце, добавяме чубрица, черен пипер и сол (може да добавите и подправки според вашите предпочитания). След като каймата е добре омесена, я разделяме на 8 топчета. Разстиламе топчетата по дланта на ръката и във всяко топче слагаме по едно от сварените яйца. Хубаво "обличаме" яйцата в кайма, така че да няма непокрито място. Овалваме в галета готовите "облечени" яйца и ги пържим в загрятата мазнина.
Да ви е вкусно!!