ПИК с нов канал в Телеграм
Последвайте ни в Google News Showcase
В Копенхаген отвориха първия ресторант, който залага на продукти от супермаркети и кухни, които са били предназначени за боклука, предаде Франс прес.
Заведението е в самия център на датската столица и е кръстено "Rub og Stub", което в превод означава "Всичко, без изключение".
"Всички ние сме работили в кухни или в супермаркети и знаем какво огромно количество използваема храна отива на боклука", казва една от основателките на ресторанта е Софи Салес. Тя гарантира, че продуктите, които се набавят за заведението, не се взимат от кофите и контейнерите, а малко преди попадането им там.
Обслужващият персонал на "Rub og Stub" е съставен от доброволци и всички приходи от заведението ще бъдат предоставени на три благотворителни асоциации в Сиера Леоне.
Заведнието получило за старта си значителни дарения от големия хранителен дистрибутор "Coop".


