Производител издаде: Ако цената на козунака е под 2 лева, купувате сладък хляб
Последвайте ни в Google News Showcase
При козунак на цена под 2 лева за брой става въпрос за сладък хляб. Това каза пред Фокус Милен Николов, производител на хляб и козунаци в града. По думите му истинският козунак се прави с пресни яйца и свинска мас, трябва да е ръчно изработен, а тайната на добрия продукт е в печенето.
„Козунак, който е с цена под 2 лева, е чисто и просто сладък хляб. В него се влагат различни миксове, слагат се подобрители и консерванти, но всеки продукт си има и купувачи”, каза Милен Николов.
Според него няма мода и тенденции в козунака. „Хората имат различен вкус, някои предпочитат традиционен козунак, други с ядки или локум, но най-важното е да се заложи на местното производство и на натуралните продукти“, посъветва Николов.