BG EN

Сладко и полезно - шоколадът предпазва от тромбоза

Здраве

Сладко и полезно - шоколадът предпазва от тромбоза

7497
на 18.06.2015
Сладко и полезно - шоколадът предпазва от тромбоза
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Малката всекидневна порция шоколад намалява риска от образуването на тромби. Действието на горчивия шоколад върху кръвта напомня действието на аспирина, твърдят учени от САЩ.
Тромбоцитите са кръвни клетки, които са способни да се прилепват една към друга и да образуват тромби. Прекомерното образуване на тромби може да доведе до инфаркт или инсулт.
Според данните от изследването на специалистите шоколадът забавя образуването на тромби, най-вероятно защото флавоноидите, съдържащи се в него, влияят на кръвта, подобно на аспирина, и намаляват съсирването на кръвта.
Авторите на изследването подчертават, че полезни свойства притежава не само шоколадът, но и шоколадовите напитки, но съдържанието на захар и мазнини в тях трябва да е минимално. Учените препоръчват всеки ден да се приемат по 2 супени лъжици горчив шоколад.

препоръчано
свързани новини
Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Топ хороскопът на Алена за първата неделя на декември: Девите да внимават с кого общуват, подводни камъни за Водолея САМО В ПИК! Топ хороскопът на Алена за първата неделя на декември: Девите да внимават с кого общуват, подводни камъни за Водолея
ПИК TV x
Проф. Рачев С ШОК ПРОГНОЗА пред ПИК TV: Никулден идва с пролетни температури, а после... (ВИДЕО) Проф. Рачев С ШОК ПРОГНОЗА пред ПИК TV: Никулден идва с пролетни температури, а после... (ВИДЕО)
ново
Днес: 96
горещо
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК