ПИК с нов канал в Телеграм
Последвайте ни в Google News Showcase
От Анелия Димитрова
Необходими продукти:
500 г кайма
300 г печурки
7 глави кромид лук
1 ч.л. червен пипер
1 ч.л. чубрица
1 к.л. кимион
1 к.л. черен пипер
сол на вкус
3 яйца
200 мл олио
22 листа от кори за баница
Начин на приготвяне:
Плънката:
Нарязваме лука и гъбите, немного на едро, и ги запържваме. След това прибавяме каймата, като бъркаме да се раздроби хубаво. Накрая прибавяме подправките – кимион, черен пипер, чубрица, червен пипер и сол и махаме от котлона. Разбиваме яйцата и олиото – с тях ще мажем корите. Слагаме корите по 2 и намазваме горната кора със смес от олио и яйца. В долната част слагаме от плънката и навиваме на руло. Така правим 10 рула. Намасляваме правоъгълна голяма тава (от готварска печка), слагаме останалите 2 кори и намазваме горната със сместа. Слагаме 4 навити рула, върху тях - 3, след това - 2, и отгоре да остане 1 руло (като пирамида). Завиваме рулата с долните кори, намазваме с олио и яйца и печем на 180 градуса за 45-55 мин.
Добър апетит!