ПИК с нов канал в Телеграм
Последвайте ни в Google News Showcase
От Ваня Бикова, Пазарджик
Необходими продукти:
250 г свинско бонфиле
200 г зеленчуци микс с броколи
50 г нарязан бекон
50 г гъби
50 г лук (задушен)
1 с.л. доматено пюре
50 г кашкавал
1 с.л. магданоз
1 щипка черен пипер
1 щипка сол
За украса:
2 маслини
2-3 кръгчета краставица
1 кръгче домат
1 капаче от домат
Начин на приготвяне:
Филето се начуква на тънко във формата на кръгче. Отгоре с нож се правят 9 разреза на дължина поне 2 см надолу. Получават се 9 ленти. Върху всяка лента се слага парче бекон. Три по три се сплитат на плитка. Пържи се в загрята мазнина до розов цвят. Изважда се и в същата мазнина се запържват гъбите. Прибавят се задушените зеленчуци, лукът, доматеното пюре, магданозът, черният пипер, солта и 150 мл топла вода. Филето се връща при зеленчуците и се оставя да се задуши 7-8 мин. После се изважда и се слага в средата на голяма чиния. Върху него се изсипва зеленчуковата смес в кръг. Слагаме маслините за очи, половината капаче от домат за уста, над очите се рендосва кашкавал за коса, доматеното кръгче се разрязва и се поставя за панделка, отстрани се слагат стръкчета магданоз.