ПИК с нов канал в Телеграм
Последвайте ни в Google News Showcase
Необходими продукти: агнешки дреболии, 1/2 кг гъби, 1-2 ч. ч. бяло вино, 1 пакетче масло, чесън на прах, черен пипер, 1 връзка магданоз, пресен джоджен. За заливката: жълтъците на 4 яйца, 1/2 кофичка кисело мляко, настърган кашкавал.
Начин на приготвяне: Агнешките дреболии се измиват много добре, сваряват се и се нарязват на ситно. В подсолена вода се сваряват гъбите и се нарязват на филийки. В тава се смесват гъбите и дреболиите, добавят се виното, чесънът, черният пипер, маслото (разпределено равномерно на филийки), магданозът и джодженът, накълцани на ситно. Пече се в предварително загрята фурна. След като се запекат гъбите и дреболиите се прави заливка от жълтъците и киселото мляко. Когато заливката започне да хваща коричка, равномерно се разпределя настърганият кашкавал. Фурната се изключва, а кашкавалът междувременно се разтапя. Ястието се поднася със зелена салата.