Топ бармани ще представят авторски коктейли с мускатова ракия - балканският ракия фест показва над 300 разновидности на любимата напитка

Животът днес

Топ бармани ще представят авторски коктейли с мускатова ракия - балканският ракия фест показва над 300 разновидности на любимата напитка

9600
на 29.11.2018
Топ бармани ще представят авторски коктейли с мускатова ракия - балканският ракия фест показва над 300 разновидности на любимата напитка
Автор:   ПИК

Последвайте ни в Google News Showcase

Двама топ бармани ще представя съвременния прочит на коктейлите с българска мускатова ракия. Това ще се случи този уикенд на бара на „Стралджанска“ в рамките на шестото издание на Balkan Rakia Fest. Събитието ще събере над 300 различни видове от алкохолната напитка. Зад бара на „Стралджанска“ ще застанат Александър Симеонов и Николай Вангелов.

препоръчано

Александър има над 15 години опит в сферата на миксологията. Стои зад идеята на NOMAD Barman, компания предоставяща  бармански услуги в широкия смисъл на думата. Участник е в многобройни национални и международни конкурси. Финалист и носител на няколко титли на най-престижните бармански състезания. Николай Вангелов е едно от най-известните лица в бранша и със сигурност най-атрактивният флеър барман в България. Той е международен състезател и носител на множество титли. Страстта му се превръща в професия и преди 5 години, когато основава собствена зала и училище за начинаещи шоубармани „NV Flair room“. 

Алекс и Ники са подготвили уникални коктейли със „Стралджанска“ като ще съчетаят деликатния мускатов вкус на напитката с български подправки. Интересна подробност е, че „Стралджанска“ отлежава в бъчви от Странджански дъб, който е със специална структура и характеристика. Технолозите на избата производител – „Вила Ямбол“ вярват, че именно качествения български дъб обогатява и формира финалните нюанси в аромата и вкуса на тяхната ракия. „Вила Ямбол“ е единствената изба със собствен цех за производство и рециклиране на бъчви. Рецептата е семейна и се е съхранявала от поколение на поколение. Финално блендираната ракия е със средна възраст 12 месеца. Друга отличителна особеност на марката е, че целият процес на производство се извършва без употребата на серен двуокис, който предизвиква силно главоболие. Това отличава истинските производители на ракии от тези, преработващи вторични продукти от виното.

Дегустацията на ракия следва последователността на виното – първо напитката се оценява на външен вид като цвят, след това се помирисва и накрая се опитва на вкус, съветват професионалните дегустатори.

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
ХОРОСКОПЪТ НА АЛЕНА ЗА ВТОРНИК: Раците да се пазят от прибързаност, изгодни делови оферти за Козирозите ХОРОСКОПЪТ НА АЛЕНА ЗА ВТОРНИК: Раците да се пазят от прибързаност, изгодни делови оферти за Козирозите
ПИК TV x
ПЪРВО В ПИК! Страшно меле на Тракия - камион се обърна на платното, образува се километрична тапа (СНИМКИ/ВИДЕО) ПЪРВО В ПИК! Страшно меле на "Тракия" - камион се обърна на платното, образува се километрична тапа (СНИМКИ/ВИДЕО)
ново
Днес: 3
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК