Последвайте ни в Google News Showcase
Канелата в храната може да охлади тялото с два градуса, като носи и други ползи за здравето. Учени от университета на Мелбърн установиха, че канелата допринася за доброто състояние на стомашната стена, като намалява отделяната стомашна киселина и пепсините и така сваля температурата.
Това сигурно е една от причините канелата да е толкова популярна в топлите райони. Учените са работили с прасета. Когато те се хранят, се увеличава въглеродният двуокис в стомаха им. Намаляването на стомашната киселина и пепсините го охлажда в процеса на храносмилане.
За изследването са използвани сензори в капсули, които животните са гълтали. Според учените подобен вид сензори са много полезни за наблюдаване и диагностициране на гастроентерологични болести.
Прочети повече на: http://www.novini.bg/news/382131-%D0%BA%D0%B0%D0%BD%D0%B5%D0%BB%D0%B0%D1%82%D0%B0-%D0%B8%D0%BC%D0%B0-%D0%BE%D1%85%D0%BB%D0%B0%D0%B6%D0%B4%D0%B0%D1%89-%D0%B5%D1%84%D0%B5%D0%BA%D1%82.html